LOZNIČKA PODRŠKA NATALITETU: Još 4 para dobijaju 350.000 dinara za vantelesnu oplodnju
Foto: T.Ilić

grad loznica

LOZNIČKA PODRŠKA NATALITETU: Još 4 para dobijaju 350.000 dinara za vantelesnu oplodnju

Srbija -

Grad Loznica nastavlja sa podrškom parovima koji pokušavaju da vantelesnom oplodnjom dođu do potomstva pa je posle današnjeg zasedanja nadležne gradske komisije odobrena finansijska podrška za još četiri para.

Kako je potvrđeno iz gradskog Odeljenja za društvene delatnosti maksimalan iznos od po 350.000 dinara naknade troškova za vantelesnu oplodnju (VTO) odobren je za četiri para koliko ih se i javilo od prethodne julske komisije. Od 12. aprila kada je lokalna samouprava objavila javni poziv za naknadu troškova VTO do sada se nadležna komisija, sa današnjim zasedanjem, okupila tri puta i ukupno podržala osam parova, po dva u junu i julu i sada četiri.

Loznica je ove godine za VTO u gradskom budžetu planirala šest miliona dinara, milion više nego prošle, što je dovoljno da maksimalna iznos dobije sedamnaest parova. U 2020. je maksimalnih 350.000 dinara dobilo četrnaest parova. Inače, pravo na VTO imaju parovi sa prebivalištem u Loznici, oni koji ne ispunjavaju uslove za taj postupak preko Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, žene koje nisu navršile 45 godina u momentu podnošenja zahteva, nisu rađale, imaju problem sa primarnim sterilitetom, ali i sekundarnim, kada posle rođenja prvog deteta nema prirodnim putem druge trudnoće.

(Kurir.rs/T. Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track