02:34

RAZJAŠNJENO KAKO ĆE IZGLEDATI NASTAVA OD 1. SEPTEMBRA: Primeniće se SEMAFOR model, a evo šta on podrazumeva!

NOVI MODELI NASTAVE

RAZJAŠNJENO KAKO ĆE IZGLEDATI NASTAVA OD 1. SEPTEMBRA: Primeniće se SEMAFOR model, a evo šta on podrazumeva!

Društvo -

Nastava za učenike osnovnih i srednjih škola od 1. septembra će se, po svemu sudeći, obavljati regularno u školskim klupama, časovi će trajati 45 minuta, a odeljenja se neće deliti po grupama.

Od epidemiološke situacije zavisi da li će se menjati ono što je dogovoreno na kriznom štabu. Kako će praktično izgledati primena novih modela nastave, objasnili su nam Aleksandar Markov, predsednik Foruma beogradskih gimnazija i dr Zoran Bekić.

Aleksandar Markov, Zoran Bekić
foto: Kurir televizija

- Prilično je jasno kako će izgledati nastava. Učenici neće biti podeljeni po grupama, časovi će trajati 45 minuta. Kada dođe vreme da ovaj model više ne ide, primenićemo semafor model. Učenici će od prvog do šestog razreda ići u školu i neće biti podeljeni po grupama, to važi za učenike u žutoj zoni . Crvena zona podrazujeva onlajn nastavu. Dakle, crveno- onlajn nastava, žuta- kombinovano, zelena- normalno se ide u školu. Iskreno se nadam da će ovo funkcionisati i da ćemo imati normalniju školsku godinu. Putem onlajn nastave učenici mogu uživo da prate nastavu i da odgovaraju. Kada se pređe na kombinovanu nastavu, pojaviće se problem tehničkih uslova. Tehnički ćemo opremiti škole tako da svi imaju približno jednake uslove - kaže Markov.

Aleksandar Markov
foto: Kurir televizija

- Od broja zaraženih osoba zavisi školstvo ali i svaki naš dan. Ako dobro razmislimo, mislim da će se neki naši stavovi sigurno menjati kroz vreme. Nisam veliki optimista zato što nas je par puta korona iznenadila. Tokom jeseni očekujem da će broj obolelih rasti, pratićemo situaciju i na dnevnom i nedeljnom nivou. Zaista je potrebno da vakcinišemo decu stariju od 12 godina, u toj uzrastnoj grupi je najmanja stopa vakcinisanih - rekao je Bekić.

02:55

DR ZORAN BEKIĆ: Deca starija od 12 godina bi trebala da se vakcinišu

Zoran Bekić
foto: Kurir televizija

Kurir.rs/M.L.

OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Bonus video:

01:32

Upis na fakultete, ovo su najtraženiji smerovi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track