MINISTAR POPOVIĆ OTVORIO REGIONALNI INOVACIONI STARTAP CENTAR U VRNJAČKOJ BANJI: Znanje je naš najvažniji resurs za budući razvoj!
Foto: Kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj

napredak i razvoj

MINISTAR POPOVIĆ OTVORIO REGIONALNI INOVACIONI STARTAP CENTAR U VRNJAČKOJ BANJI: Znanje je naš najvažniji resurs za budući razvoj!

Srbija -

VRNJAČKA BANJA – Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović otvorio je Regionalni Inovacioni startap centar u Vrnjačkoj Banji i izrazio uverenje da će na tom mestu u budućnosti mladi inovatori razvijati inovacije u turizmu koje će biti primenjivane u celoj Srbiji, ali i šire.

„Vrnjačka Banja, sa milion i dvesta hiljada noćenja godišnje, zaslužuje da ima ovakav inovacioni centar. Kako se razvijaju tehnologije u savremenom svetu, kako se razvija turizam kao najbrže rastuća grana ekonomije u savremenom svetu, kako se ovde grade fantastični moderni hotelski kapaciteti, tako moramo da gradimo i kadrovske i inovacione kapacitete Vrnjačke Banje jer znanje je naš najvažniji resurs za budući razvoj", rekao je Popović.

Nenad Popović, Vrnjacka Banja
foto: Kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj

On je istakao da u svim modernim turističkim centrima, pogotovo u najjačim ekonomijama poput Amerike, Izraela, Nemačke, postoje ovakvi inovacioni centri, da bi oni koji dođu da odmaraju mogli i da rade.

"Želimo da ovde, pored naših mladih, dolaze i digitalni nomadi iz celog sveta, koji žele da imaju prijatan boravak u prirodi, da koriste mogućnosti termalnih voda, banjskog turizma poput ovog u Vrnjačkoj Banji, ali i da imaju mogućnost da rade u savremenom ko-vorking prostoru. Ovde imaju takvu mogućnost i to treba maksimalno da promovišemo u budućnosti kao jedan od turističkih potencijala Vrnjačke Banje", objasnio je Popović.

Nenad Popović, Vrnjacka Banja
foto: Kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj

„Mladi koji ovde žive i žele da započnu svoj biznis i da se bave inovacijama, imaće punu podršku i opštine i Vlade Republike Srbije. Vlada je za ovaj projekat izdvojila 36 miliona dinara, ali tu nećemo stati. Mi ćemo nastaviti finasiranje ovog, kao i svih drugih startap centara u regionima Srbije, kako bi oni mogli nesmetano da rade i kako bi deca koja žele da se bave inovacijama dobila svu neophodnu finansijsku i mentorsku pomoć - od ideje do realizacije“, rekao je Popović.

On je istakao da Vrnjačka Banja ima još jedan značajan potencijal, a to je Fakultet za hotelijerstvo i turizam sa hiljadu studenata. Popović je najavio mogućnost da na ovom fakultetu, master i doktorske studije upisuju studenti iz Rusije. Predsednik Opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović rekao je da je Regionalni inovacioni smart centar otvoren u pravom trenutku, pre svega zbog ubrzanog razvoja opštine i da je zahvaljući njemu Vrnjačka Banja dobila mesto na digitalnoj karti Srbije i Evrope.

Nenad Popović, Vrnjacka Banja
foto: Kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj

„Regionalni inovacioni startap centar doprineće razvoju Vrnjačke Banje i otvoriće mnoštvo mogućnosti za mlade koji žele da razvijaju svoje talente ili pokrenu svoje startap kompanije. Raduje me što veliki broj mladih ljudi vidi ovaj Startap centar kao mesto kroz koje mogu da ostvare svoje ideje i ambicije. Poručujem mladima da će im opština pružiti svu neophodnu podršku na tom putu", rekao je Đurović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track