DOBRA VEST IZ ČAČKA, NEMA VIŠE NI BALONA, NI FLAŠA: Voda opet teče iz slavine! Ukinuta vanredna situacija zbog vodosnabdevanja
Foto: Shutterstock

nestašica više nema

DOBRA VEST IZ ČAČKA, NEMA VIŠE NI BALONA, NI FLAŠA: Voda opet teče iz slavine! Ukinuta vanredna situacija zbog vodosnabdevanja

Srbija -

ČAČAK - Vanredna situacija u Čačku koja je bila uvedena zbog problema u vodosnabdevanju ukinuta je danas odlukom Gradskog štaba za vanredne situacije.

Odluka je doneta na predlog regionalnog vodosistema "Rzav" u Arilju, sa koga se Čačak i još četiri grada snabdevaju vodom, jer je došlo do stabilizacije vodostaja reke Rzav.

Grad Čačak je početkom avgusta uveo mere restrikcije vode, a 11. avgusta i vanrednu situaciju zbog probema u vodosnabdevanju kojom je bilo zabranjeno korišćenje vode iz vodovoda za zalivanje bašti, vrtova, parkova, za pranje ulica i vozila.

U okviru tih mera isporuka vode u pojedinim selima u okolini Čačka, koja koriste vodu sa gradskog vodovoda, bila je obustavljana po 12 sati.

Gornji Milanovac: Normalizovano vodosnabdevanje i ukinuta vanredna situacija

U Gornjem Milanovcu je ukinuta vanredna situacija koja je bila uvedena zbog problema u vodosnabdevanju, odlučeno je na današnjoj sednici opštinskog Štaba za vanrede situacije.Odluka je doneta na osnovu procene da su obezbedjeni uslovi za normalizaciju redovnog vodosnabdevanja stanovništva vodom za piće sa regionalnog vodosistema "Rzav" i lokalnog Vodovoda.

U Gornjem milnovcu su 29. jula uvedene restrikcije u potrošnji vode a 20 dana kasnije i vanredna situacja zbog smanjene isporuke vode sa regionalnog vodosistema "Rzav" u Arilju sa koga se ta opština snabdeva vodom.

U okviru vanredne situacije u Goranjem Milanovcu je bilo zabranjeno koršćenje vode iz gradskog vodovoda za pranje ulica, trotoara, automobila, zalivanje bašta, dvorišta i zasada voća i povrća, a bila su uvedena i planska iskljčenja vode po 11 sati na celoj teritoriji opštine.

Gradjani su se u vreme vanredne situacije snabdevali vodom i iz cisterni sa pijaćom vodom koje je dopremila Vojska Srbije u Gornji Milanovac i koje su saobraćale gradom po unapred obajvljenoj satnici i rasporedu.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track