Najnovije vesti

AP Vojvodina raspisala javni poziv tehnološko-razvojnim kompanijama za članstvo u Naučno-tehnološkom parku Novi Sad
Foto: AP Vojvodina

AP Vojvodina raspisala javni poziv tehnološko-razvojnim kompanijama za članstvo u Naučno-tehnološkom parku Novi Sad

Srbija

Naučno-tehnološki park Novi Sad (NTP), čiji je osnivač AP Vojvodina, poziva sve inovativne, tehnološko-razvojne kompanije, da se do 4. oktobra 2021. godine prijave na javni poziv za članstvo u NTP-u Novi Sad.

Pravo učešća po ovom javnom pozivu imaju tehnološka preduzeća koja se bave inovacionim delatnostima odnosno razvojem novih ili unapređivanjem postojećih proizvoda, procesa i usluga mikropreduzeća, kao i mala, srednja i velika preduzeća.

Ugovor o članstvu u NTP-u zaključuje se na period od tri godine, s mogućnošću produženja ugovora. Tehnološko-razvojnim kompanijama namenjeno je 6.760 m2 od kompletno raspoloživog prostora ovog objekta.

NTP Novi Sad će na jednom mestu obezbediti rad i povezivanje inovacionih, startap kompanija, istraživačkih i razvojnih centara velikih kompanija i Univerziteta Novog Sada.

Cilj NTP-a jeste pružanje infrastrukturnih i stručnih usluga svojim članicama – visokotehnološkim i srednjetehnološkim privrednim društvima, inovacionim organizacijama, naučnoistraživačkim i visokoškolskim ustanovama, s ciljem što brže primene i razvoja novih tehnologija, povezivanja privrede, nauke i nastave, kao i radi stvaranja i plasmana novih proizvoda i usluga na tržištu.

Ovaj projekat realizovale su Vlada Republike Srbije i Pokrajinska vlada uz finansijsku podršku Evropske investicione banke, u okviru kojeg je predviđeno finansiranje izgradnje naučnotehnoloških parkova u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu.

Prvi deo objekta koji koristi Fakultet tehničkih nauka, završen je u januaru 2020. godine i trenutno je u funkciji. Završetak radova na drugoj fazi – izgradnji prostorija NTP-a očekuje se u oktobru ove godine, nakon čega će se stvoriti uslovi za početak rada.

Sve informacije u vezi s javnim pozivom tehnološko-razvojnim kompanijama za članstvo u Naučno-tehnološkom parku Novi Sad možete naći na sajtu NTP-a: www.ntpns.rs

Javni poziv za startap kompanije – članice parka biće raspisan u drugoj polovini septembra.

AP Vojvodina

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track