POČELO URUČIVANjE BESPLATNIH TABLETA I ZAVRŠENA PODELA RANČEVA I ŠKOLSKOG PRIBORA ĐACIMA U OSNOVNIM ŠKOLAMA NA SAVSKOM VENCU
Foto: GO Savski venac

POČELO URUČIVANjE BESPLATNIH TABLETA I ZAVRŠENA PODELA RANČEVA I ŠKOLSKOG PRIBORA ĐACIMA U OSNOVNIM ŠKOLAMA NA SAVSKOM VENCU

Beograd -

Danas je počelo preuzimanje besplatnih tableta u osnovnim školama na Savskom vencu za sve učenike trećeg, četvrtog, petog i šestog razreda. Tim povodom predsednik opštine Savski venac Miloš Vidović i opštinsko rukovodstvo uručivali su tablete roditeljima i učenicima u prve tri osnovne škole na teritoriji opštine među kojima su Radojka Lakić, Vojvoda Mišić i Vojvoda Radomir Putnik.

Od izuzetne je važnosti što su deca krenula na nastavu redovno i što su pronađena sredstva i način da se dodatno pripreme za izazove koji ih očekuju. Ovo je odličan način da se najmlađim sugrađanima omogući što kvalitetnije i lakše praćenje nastave, a tableti i digitalni udžbenici su već spremni za njihovu upotrebu – izjavio je Vidović i dodao da mu je drago da je zahvaljujući uspešnoj saradnji sa Gradom Beogradom, Savski venac prvi započeo uručivanje tableta roditeljima i učenicima, a u naredna tri dana tableti će biti uručeni svim učenicima trećeg, četvrtog, petog i šestog razreda u osnovnim školama na teritoriji opštine Savski venac.

1 / 8 Foto: GO Savski venac

Opština Savski venac je, takođe, u okviru tradicionalne akcije darivanja đaka prvaka, podelila đačke torbe sa školskim priborom prvacima na teritoriji opštine. Pokloni dobrodošlice namenjeni su za 350 učenika u devet škola na Savskom vencu. Tim povodom, predsednik GO Savski venac Miloš Vidović i opštinsko rukovodstvo posetili su osnovne škole i uručili poklone namenjene prvacima, a predsednik je svim polaznicima prvog razreda poželeo srećan polazak u školu, puno uspeha i dobrih ocena, i da njihov prvi susret sa školskim klupama bude jedno od najlepših sećanja tokom odrastanja.

Predsednik je naglasio da je za Opštinu velika čast i zadovoljstvo što ima posebnu priliku da pomogne najmlađim sugrađanima koji tek polaze u prvi razred, zbog čega će Savski venac roditeljima tokom školovanja deteta biti siguran partner i stabilna podrška. Svesni smo potrebe ulaganja u budućnost i u tom smislu aktivno se bavimo sadržajima vezanim za potrebe dece i pomoći mališanima. I nadalje ćemo nastaviti u tom pravcu i biti prisutni kada su ovakve inicijative u pitanju, jer deci je najvažnije pokazati ljubav, pažnju i podršku. Deca su naša osnova i budućnost ove zemlje i moramo se svi zajedno boriti i brinuti o njihovom odrastanju, a svaki trenutak radosti, sreće i zadovoljsta koji im priuštimo, uspeh je i pobeda ne samo Savskog venca već i čitavog društva – istakao je Vidović.

Ovo su samo neke u nizu aktivnosti koje opština organizuje za najmlađe sugrađane. Od početka tekuće godine završeni su radovi na obnovi osnovnih škola, obnovljena su postojeća i otvorena nova dečija igračišta, uređeni parkovi, tereni za sport i rekreaciju, organizovane besplatne sportske aktivnosti, takmičenja i radionice, letnji sportski kamp, dečije letnje igre, predstave, prvacima su podeljene đačke torbe i školski pribor, uručene diplome „Bezbedan školarac“, a od jeseni je u planu i održavanje besplatnih časova stranih jezika – zaključio je predsednik Vidović.

GO Savski venac

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track