KORONA ODNELA JOŠ 1 ŽIVOT U ČAČKU: U kovid paviljonima bolnice trenutno 101 pacijent
Foto: RINA

rastu brojke

KORONA ODNELA JOŠ 1 ŽIVOT U ČAČKU: U kovid paviljonima bolnice trenutno 101 pacijent

Srbija -

Na kovid odeljenjima čačanske bolnice tokom protekla 24 sata preminuo je jedan pacijent. Borbu sa koronom izgubio je 91-godišnji Čačanin.

U četvrtom talasu epidemije, od sredine jula do danas, preminula su 34 pacijenta - 25 iz Čačka, tri iz Lučana i šest iz Ivanjice.

U kovid paviljonima bolnice trenutno je hospitalizovan 101 pacijent, sedam više nego juče.

Ove nedelje je u kovid sistem čačanske bolnice uvedeno pored grudnog, odeljenja rehabilitacije, palijative uvedeno i odeljenje neurologije. Postojeća služba je premeštena u novu bolnicu.

U protekla 24 sata primljeno je 13 pacijenata sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju koronavirusom, a bilo je pet otpusta na kućno lečenje. U respiratornom centru leči se pet bolesnika, od toga dvoje na respiratoru. U prijemno-trijažnoj ambulanti čačanske bolnice juče je evidentirano 125 pregleda, od čega 91 prvi. Dan pre toga bila su 80 prvih i 45 kontrolnih pregleda.

Prema podacima čačanskog Zavoda za javno zdravlje u Moravičkom okrugu je testirano još 505 osoba, od kojih 192 imaju pozitivan PCR ili antigen nalaz. Od 302 uzorka iz Čačka pozitivnih je 107, iz Gornjeg Milanovca od 74 uzorka pozitivnih je 28, iz Lučana od 30 uzoraka pozitivnih je 14 i iz Ivanjice od 99 uzoraka pozitivnih je 43.

U Čačku je juče vakcinisano 32 sugrađana, 50 je revakcinisano, a 133 je primilo treću dozu vakcine.

Kurir.rs/D.Č.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track