Najnovije vesti

MALI ZVORNIK POKLANJA KUĆE SA OKUĆNICOM: Ovo su uslovi! I ne morate da budete u braku
Foto: Kurir/T.Ilić

DVA MILIONA ZA KUĆE SA OKUĆNICOM

MALI ZVORNIK POKLANJA KUĆE SA OKUĆNICOM: Ovo su uslovi! I ne morate da budete u braku

Srbija
13:56h

MALI ZVORNIK - Malozvornička opština je raspisala javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava bračnim parovima sa prebivalištem na njenoj teritoriji za kupovinu kuća sa okućnicom. Kako je objavljeno na opštinskom sajtu, ukupno se dodeljuju dva miliona dinara, a visina iznosa ne može biti veća od milion dinara.

Mogu konkurisati bračni parovi, odnosno vanbračni partneri sa prebivalištem na teritoriji opštine Mali Zvornik za kupovinu kuća sa okućnicom na selu, do 50 ari, koji nemaju stambeni prostor u vlasništvu, odnosno suvlasništvu.

Neki od uslova za parove su i da jedan od partnera nije stariji od 45 godina u momentu podnošenja prijave, da bar jedan ima najmanje tri godine neprekidno prijavljeno prebivalište na teritoriji malozvorničke opštine kao i da bračna zajednica traje najmanje godinu dana.

Mali Zvornik, Opština
foto: Kurir/T.Ilić

Ciljevi javnog poziva su podsticanje razvoja ruralnih sredina, oživljavanje i podmlađivanje sela kroz dolazak dece i povećanje nataliteta i iniciranje procesa poboljšanja demografske strukture kao preduslova za pokretanje privrednih aktivnosti. Radi popravljanja demografske strukture stanovništva, ove mere prevashodno će se primenjivati u naseljenim mestima: Brasina, Donja Borina, Radalj, Sakar, Budišić, Amajić, Donja Trešnjica, Culine, Čitluk i Velika Reka, stoji u saopštenju.

selo, srpsko selo
foto: Vladimir Šporčić, Ilustracija

Rok za podnošenje prijave sa potrebnim dokazima je 28. oktobar, a u opštini očekuju da će biti zainteresovanih.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja