BAJKE MOG DETINJSTVA: Dečija nedelja u Kulturnom centru Kruševac
Foto: Kurir/Ž.M.

crtani filmovi

BAJKE MOG DETINJSTVA: Dečija nedelja u Kulturnom centru Kruševac

Srbija -

Ovogodišnje obeležavanje Dečije nedelje u Kulturnom centru Kruševac počelo je u znaku Festivala „Bajke detinjstva“, projekcijom ruskih dečijih animiranih i igranih filmova, kao podsećanje ali i nastavak dugogodišnje saradnje koju KCK i grad Kruševac imaju sa Ministarstvom kulture Ruske Federacije, Ambasadom Ruske Federacije u Republici Srbiji i Srpskog odeljenja Međunarodnog Fonda jedinstva pravoslavnih naroda.

Kruševac, deca
foto: Kurir/Ž.M.

"Ove godine, zbog epidemiološke situacije, ruski saradnici nisu doputovali u naš grad ali smo se svi zajedno, kao organizatori, potrudili da savremeni ruski dečiji film i ove godine nađe put do dečijih srca. Festival je namenjen podjednako i najmlađim sugrađanima i školskoj deci i divna je prilika za upoznavnje ruske književnosti i kulture uopšte", kaže Violeta Kaplarević, direktorka KCK.

Filip Kudrjašov, direktor Festivala ruskog dečijeg filma u Srbiji, naglašava da filmovi sa sobom nose poruke prijateljstva, uzajamnog pomaganja i dobrote. Festival „Bajke detinjstva“ ima svoj veliki i značajan cilj.

Prema rečima predsednika Fonda profesora Valerija Aleksejeva, „deca su naše najveće bogatstvo, koje odrasli ljudi moraju da štite od štetnih uticaja i da vaspitavaju u tradiciji klasičnih porodičnih vrednosti i ljubavi prema bližnjem, svom narodu i domovini“.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track