Širi se požar na Čigoti, gore vikendice
Foto: KURIR

Zlatibor

Širi se požar na Čigoti, gore vikendice

Srbija -
Do jutros zabeleženo 266 požara širom Srbije

BEOGRAD - Požar na Čigoti na Zlatiboru noćas se proširio i zahvata oko 150 hektara, uprkos naporima vatrogasaca koji su celu noć gasili vatrenu stihiju, izjavio je načelnik Uprave MUP za vatrogasno spasilačke jedinice Goran Nikolić.

"Trava, koja je gorela, napredovala je prema vikendicama. Dve su napuštene, a dve su bile za korišćenje, tako da su one zahvaćene i izgorele u požaru", rekao je Nikolić.

Nikolić je naveo da su vatrogasci tokom cele noći gasili požar koji još uvek nije u potpunosti lokalizovan, da se na nekoliko mesta i dalje širi.

Požar je zahvatio tri brda i veliki problem pričinjava suva trava, pašnjaci i nisko rastinje, istakao je Nikolić i dodao da požar gasi 107 vatrogasaca profesionalaca.

Nikolić je rekao da su juče dve osobe evakuisane i da na sreću u požaru nije bilo većih povreda, osim ogrebotina koje su odmah sanirane.

"Očekujemo u devet sati da krene opet ruska letelica za gašenje i jedna za izviđanje MUP-a", kazao je Nikolić. On je izrazio nadu da će u toku dana ovaj požar, koji je trenutno najveći u Srbiji, biti stavljen pod kontrolu.

Nikolić je rekao da se broj požara povećava i da je do jutros zabeleženo 266 požara u Srbiji. Kod Ljubovije na površini od oko 300 hektara vatra je zahvatila nisko rastinje i mešovitu šumu, rekao je Nikolić. I kod Brusa se ponovo aktivirao požar, dok je na Crnom Vrhu juče brzo lokalizovan požar, kazao je Nikolić i dodao da je jedan od problema i u nedostatku dovoljnog broja terenskih vozila.

http://www.youtube.com/watch?v=DOAUDrZRlt4

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track