LOŠE VESTI IZ LOZNICE: Samo u oktobru od korone život izgubilo 27 osoba
Ilustracija, Foto: T.Ilić

za brigu

LOŠE VESTI IZ LOZNICE: Samo u oktobru od korone život izgubilo 27 osoba

Srbija -

LOZNICA – Još tri pacijenta preminula su na kovid deljenjima lozničke Opšte bolnice tako da je samo u oktobru do danas život izgubilo 27 osoba. Redovno se u zajedničkom izveštaju bolnice i Doma zdravlja ‘’Dr Milenko Marin’’ pominju preminuli, a redovno je dnevno i broj pregleda u Trijažnom centru i broj snimaka pluća veći od dve stotine. U sredu je u Trijaži pregledano 268 osoba, tačno sto nije ranije dolazilo zbog simptoma moguće kovid infekcije, a ostalo su bili kontrolni pregledi. Na dodatni pregled kod infektologa upućeno je 57 pacijenata, a u ambulanti Infektivnog odeljenja obavljena su 142 pregleda pri čemu je to za 40 osoba bilo prvi put. Služba za radiološku dijagnostiku primila je 217 pacijenata i otkrila još 37 novih pneumonija. Trenutno su na kovid odeljenjima hospitalizovana 142 pacijenta, isto kao juče, četiri pacijenta su intubirana, a šest je na neinvazivnoj respratornoj podršci.

Loznica
foto: Kurir/T.I.

U Mačvanskom okrugu je tokom jučerašnjeg (13.10) dana potvrđeno 307 pozitivnih uzoraka na kovid -19, deset više nego u utorak, ali je nastavljeno smanjenje broja obolelih pa ih je trenutno 4.519, 115 manje nego u prethodnom izveštaju Zavoda za javno zdravlje u Šapcu. Broj novozaraženih u Šapcu nikako da na dnevnom nivou bude dvocifren, bilo ih je 134, a sledi ga Loznica sa 67 pozitivnih.

Ostalih šest opština se drže nešto bolje i nijedna nije premašila 30 novopozitivnih koliko je potvrđeno u Bogatiću. Po osamnaest su ih imali Vladimirci i Ljubovija, 13 Koceljeva, 15 Krupanj, a 12 Mali Zvornik. Što se tiče onih koji boluju od korone Šabac je ‘’sišao’’ ispod dve hiljade i trenutno ima 1.971 bolesnog žitelja, a Loznica 1.077, 55 manje nego dan pre. Svih šest opština je trocifreno, u Bogatić je 375 obolelih meštana, Ljuboviji 296, Krupnju 261, Koceljevi 221, Vladimircima 202, a boluje i 116 Malozvorničana.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track