GORNJI MILANOVAC: Od polovnih kamiona za smeće napravili nove, uštedeli 25 miliona
Foto: Opština Gornji Milanovac

štediše

GORNJI MILANOVAC: Od polovnih kamiona za smeće napravili nove, uštedeli 25 miliona

Srbija -

GORNJI MILANOVAC - U Javnom komunalnom preduzeću "Gornji Milanovac" iz istoimenog grada, kompletno su reparirali dva polovna kamiona smećara, koji sada imaju karakteristike gotovo novih vozila. Ukupna vrednost popravke i povećanja kapaciteta smećata iznosi 10 miliona dinara, od čega je polovinu opredelilo JKP, a ostatak lokalna samouprava.

Milanovačko JKP sada raspolaže sa devet kamiona angažovanih na odvoženju smeća i kako iz ovog preduzeća kažu, za sada je to dovoljan broj vozila koja mogu da zadovolje postojeći obim posla.

- Kamione smećare, koji su sada reparirani, ova opština je 2006. godine dobila kao donaciju od Norveške ambasade. Do sada je jedan kamion bio van upotrebe ali sada je zahvaljujući reparaciji, dobio novi prostor od 22 kubika, koji osim standardnih mogućnosti, sada može da isprazni i velike kontejnere od pet i sedam kubika. Drugi kamion je u upotrebi od 2007. godine, vremenom je došlo do amortizacije i nadgradnje, a šasije su dobre kod oba kamiona.

Reparacijom ova dva vozila, uštedelo se gotovo 25 miliona dinara, jer bi nabavka dva nova kamiona koštala čak 35 miliona dinara. Veoma sam zahvalan lokalnoj samoupravi i predsedniku koji svake godine ulažu značajna sredstva da bi sve funkcionisalo dobro – istakao je Ivan Lazić, direktor JKP "Gornji Milanovac".

Iz lokalne samouprave su najavili da je u narednom, petogodišnjem, planu nabavka jednog novog kamiona, kao i dodatna ulaganja.

- Moram da pohvalim JKP i direktora koji na domaćinski način upravlja preduzećem, tačnije uz minimum sredstava uspeva da vozni park dovede do savršenstva. Lokalna samouprava će kroz rebalans budžeta odobriti dodatna sredstva Komunalnom preduzeću za odnošenje smeća, kao i subvencije za sledeću godinu koje će doprineti da vozni park JKP bude doveden na najviši mnogući nivo – rakao je Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac, tokom posede ovoj opštinskopj firmi.

Kovačević je istakao da je Gornji Milanovac jedna od malobrojnih opština koja raspolaže sanitarnom deponijom sa svim važećim dozvolama Ministarstva, a da će lokalna samouprava i JKP pokušati da u narednom periodu poboljšaju rad same deponije a to znači da se prikupi veća količina selektovanog otpada, kako bi se veći deo reciklirao a manji odlagao na deponiju.

Kurir.rs/D.Č.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja