ŠTA BI OVO, ČAČANI? BRUKA! U kanalizaciju u Mrčajevcima bačena mrtva svinja teška više od 100 kilograma (FOTO)
Foto: RINA/JKP vodovod

bahatost pojedinaca nema granice

ŠTA BI OVO, ČAČANI? BRUKA! U kanalizaciju u Mrčajevcima bačena mrtva svinja teška više od 100 kilograma (FOTO)

Srbija -

ČAČAK - Meštani Mrčajevaca danima unazad imali su problem sa kanalizacionom mrežom, a došlo je i do izlivanja fekalija u pojedinim dvorištima. Kada su nadležne ekipe stigle na teren i krenule da otklanjaju kvar u kanalizaciji su pronašli ni manje, ni više nego celu mrtvu svinju, tešku preko sto kilograma.

„Sve su učestalije ovakve situacije da ostatke mrtvih životinja pronalazimo u kanalaziciji. Očigledno je da pojedinci nemaju svest o tome šta mogu i gde mogu da bacaju i zbog toga vrlo često dolazi do nepredviđenih situacija i kvarova na kanalizacionoj mreži. Nemar pojedinaca pravi velike probleme meštanima i otežava njihovo normlano funkcionisanje“, izjavio je za RINU Milan Bojović pomoćnik gradonačlenika Čačka.

mrtva svinja, Čačak, svinja
foto: RINA/JKP vodovod

Problem sa kanalizacijom u Mrčajevcima je saniran, a Bojović navodi da su angažovane nadležne kontrolne inspekcije kako bi se sprečilo da ponovo dođe do slične situacije.

„Svi građani koji se nesavesno ponašaju kad je u pitanju odbacivanje otpada u kanalizacionu mrežu biće strogo sankcionisani“, dodao je Bojović.

Koliko ovakvi, ali i slični primeri nerazumnog ponašanja građana mogu biti problematični pokazuje i to da je upravo zbog mrtve svinje zaglavljene u kanalizaciji fekalijama bilo potpuno poplavljeno dvorište i imanje jedne porodice iz Mrčajevaca.

Čačak, mrtva svinja
foto: RINA/JKP Vodovod

"Biće nam bolje, samo onda kad i sami budemo bolji", kažu meštani Mrčajevaca odmahujući rukom na konstataciju da im je u kanalizaciji pronađena mrtva svinja.

Kurir.rs/RINA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja