ZOVU GA ČAČANSKO DEDINJE: Konačno dobija i trotoar duž Gučkog puta (FOTO)
Foto: Kurir.rs/D.Č.

naselje Spomen park

ZOVU GA ČAČANSKO DEDINJE: Konačno dobija i trotoar duž Gučkog puta (FOTO)

Srbija -

ČAČAK - U čačanskom naselju "Spomen park" počela je izgradnja trotoara duž regionalnog Gučkog puta u dužini od 1,25 kilometara. Žitelji ovog dela Čačka, koje još zovu i čačansko Dedinje, kompletno pešačku stazu dobiće do kraja godine.

Podsećamo, meštani ovog naselja su u aprilu ove godine zapretili blokadom puta ka Guči, jer je pešacima zbog veoma frekventnog saobraćaja, naročito teretnog, onemogućeno kretanje.

Izgradnja trotoara na delu državnog puta IIA reda, Čačak-Guča-Ivanjica, duž leve kolovozne trake počela je 4. oktobra, a završetak radova je planiran do kraja godine. Trotoar se gradi u dužini od 1.250 m, a širina je 1,5 metar.

Čačak, Spomen park, pešačka staza
foto: Kurir.rs/D.Č.

"U sklopu ovih radova planirana je izgradnja betonskog kanala, trapeznog oblika, za odvod površinskih voda. Za ovu investiciju planirana su sredstva od 29 miliona dinara, koje obezbeđuje JP “Putevi Srbije”, a radove izvodi preduzeće “Putevi Čačak”. Na predlog meštana, planirano je da se sa i desne strane ovog puta, od Spomen parka, produži trotoar u dužini od 300 metara do najgušće naseljenog naselja", rekao je Milun Todorović, gradonačelnik Čačka. Izgradnja trotoara u ovom delu grada je veoma značajna, jer će povećati bezbednost u saobraćaju, smatra Todorović.

"Ne treba zaboraviti da se ovde nalazi i Spomen park, izletište za sve naše sugrađane, tako da će novi trotoar uticati na povećanje bezbednosti putnika u vozilima, ali i pešaka i što je najvažnije, dece".

Počelo uređenje najvećeg parkinga u Međuvršju, na magistrali ka Crnoj Gori

ČAČAK - Parking u Međuvršju, kod pristaništa na istoimenom jezeru, nasut je kamenim agregatom, čime su privremeno poboljšani uslovi za parkiranje do konačnog asfaltiranja ovog stajališta. Za ove radove opredeljeno je 25 miliona dinara, koje finansira JP „Putevi Srbije“. " Maksimalnom racionalizacijom raspoloživog parking prostora u Međuvršju, projektnim rešenjem su predviđena 60 parking mesta za putnička vozila, kao i tri za autobuse. Uređenje parkinga u Međuvršju je veoma važno, jer je među najvećima na putu za Crnu Goru i Republiku Srpsku", kažu u čačanskoj Gradskoj upravi.

Čačak, Spomen park, pešačka staza
foto: Kurir.rs/D.Č.

Rekonstruiše se i parking kod manastira Blagoveštenje u Ovčar Banji U toku su i intenzivni radovi na izgradnji parkinga kod manastira Blagoveštenje, a vrednost radova je 14 miliona dinara, koje investira JP „Putevi Srbije“, a izvođač radova je preduzeće „Putevi Čačak“. Parkingom je predviđeno 20 parking mesta. "Proširenjem prilaza manastiru, rešen je problem S krivine na putu ka groblju iznad manastira i prilaz do parkinga. Završetak, odnosno asfaltiranje i izrada potpornog zida očekuju se do kraja novembra. Parking će u velikoj meri rasteretiti parkiranje u samom naselju, ali će znatno uticati i na poboljšanje turističke ponude", navode iz Gradske uprave Čačka.

Kurir.rs/D.Č./Foto: D.Č.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track