70 KRALJEVČANA ZAKUCALO NA VRATA GRADONAČELNIKA U OKTOBRU: Pare, lekovi, ogrev! Traže sve i svašta ali ovo ubedljivo najviše
Foto: Kurir.rs/J.S./Ilustracija

pomoć u rešavanju problema

70 KRALJEVČANA ZAKUCALO NA VRATA GRADONAČELNIKA U OKTOBRU: Pare, lekovi, ogrev! Traže sve i svašta ali ovo ubedljivo najviše

Srbija -

KRALJEVO - Tokom oktobra meseca ove godine, sedamdeset građana je na zvaničnom prijemu od gradonačelnika Kraljeva dr Predraga Terzića zatražilo pomoć u rešavanju problema.

Kako ističu u Gradskoj upravi Kraljevo, građani na gradonačelnikova vrata najčešće kucaju u potrazi za zaposlenjem - svojim ili svojih potomaka, ili im je potrebna pomoć u rešavanju socijalnih pitanja - novčana pomoć za kupovinu lekova, plaćanje obaveza i nabavku ogreva.

- Popravka i asfaltiranje puteva i obnova mostova takođe su teme razgovora, kao i snabdevanje električnom energijom, odnosno problemi u vezi sa vodovodnom i kanalizacionom mrežom. Kraljevčani se interesuju i za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom, kao i za dodelu sredstava za energetsku sanaciju stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova, kažu u kraljevačkoj Gradskoj upravi.

Kraljevo
foto: Kurir.rs/J.S./Ilustracija

Prema rečima dr Predraga Terzića, veoma je važno imati direktan kontakt sa građanima kako bi se pravovremeno i adekvatno reagovalo na njihove probleme i preduzelo sve što je moguće da se kvalitet života stanovnika Kraljeva popravi.

- Nije moguće odmah rešiti svaki problem koji građani pred vas iznesu, ali je i te kako moguće angažovati resorno zadužene pojedince i institucije da se uključe u iznalaženje rešenja i pokretanje postupka za delanje. Moji saradnici i ja smo Kraljevčanima na raspolaganju i van prostorija u kojima radimo. Nemali broj sugrađana mi se obrati i prilikom neformalnih susreta na ulici, te posredujem da stignu na pravu adresu na kojoj mogu da dobiju savet šta dalje treba da rade i pomoć pri rešavanju spornih pitanja, kaže dr Predrag Terzić.

Gradonačelnik Kraljeva napominje da nekada ima i zahteva koji su neosnovani, ali da i u tom slučaju treba odvojiti vreme i saslušati one koji su zakazali prijem i pomoći im da se neutemeljeni zahtevi ne procesuiraju dalje, već objasne nedoumice i izbegne nezadovoljstvo.

Praksu da, bar jednom nedeljno, u svom kabinetu razgovara sa sugrađanima, prvi čovek Kraljeva ne prekida otkako je 2016. godine izabran, odnosno prošle godine reizabran na mesto gradonačelnika.

Kurir.rs/J. S./FOTO: J. S./Ilustracija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track