OPADA BROJ ZARAŽENIH U PČINJSKOM OKRUGU: Vranje i dalje prednjači po broju novoobolelih
Foto: Kurir.rs/T.S.

epidemija korona virusa

OPADA BROJ ZARAŽENIH U PČINJSKOM OKRUGU: Vranje i dalje prednjači po broju novoobolelih

Srbija -

U Pčinjskom okrugu korona virus potvrđen je kod 66 od testirane 351 osobe. U Vranju je registrovano 37 slučaja infekcije što je za šest manje nego prethodnog dana.

Bosilegrad ima 10 novozaraženih, Vladičin Han devet, Bujanovac pet, Surdulica tri i Trgovište dva, dok u Preševu nema novoinficiranih lica zvanični su podaci Gradskog štaba za vanredne situacije.

Prema podacima ZC Vranje u Kovid ambulanti ATD u Vranju tokom jučerašnjeg dana, obavljeno je 67 prvih i 190 kontrolnih, od ukupno 257 pregleda. Hospitalizovano je 88 pacijenata koji su pozitivni na korona virus i imaju upalu pluća. Na kiseoniku je 58 pacijenata, koliko je bilo i prethodnog dana. Isti broj pacijenata, po 10, je i otpušteno i primljeno. U kovid bolnicama Zdravstvenog centra u Vranju je 70 slobodnih mesta za pacijente.

U Dečjoj kovid ambulanti pregledano je 41 dete, testirano 13, pozitivna četiri deteta uzrasta od 7 do 19 godina. Jedno dete pozitivno na kovid-19 transportovano je u Univerzitetski klinički centar Niš, podaci su Zdravstvenog centra Vranje. Od početka imunizacije do sada u Vranju je dato 110.136 doza svih vakcina. Juče su vakcinisana 292 lica, od kojih je 25 državljana Severne Makedonije, saopštio je ZCVranje.

-Od početka imunizacije protiv sezonskog gripa na glavnom vakcinalnom punktu ZC Vranje je dato ukupno 1.746 doza vakcina- navode iz ove zdravstvene ustanove.

(Kurir.rs/T.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track