Mirović: Naredne godine izdvojićemo 2,1 milijardu dinara za nabavku najsavremenije medicinske opreme
Foto: vojvodina.gov.rs

Mirović: Naredne godine izdvojićemo 2,1 milijardu dinara za nabavku najsavremenije medicinske opreme

Srbija -

„Pokrajinska vlada u narednoj godini opredeliće više od 2,1 milijarde dinara za nabavku najsavremenije medicinske opreme za potrebe zdravstvenih ustanova u AP Vojvodini“, izjavio je danas predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović nakon obilaska radova na rekonstrukciji Klinike za abdominalnu i endokrinu hirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra Vojvodine, objekta izgrađenog 1909. godine.

Igor Mirović
foto: vojvodina.gov.rs

Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo izdvojio je 85,3 miliona dinara za sanaciju 2.000 kvadratanih metara fasade, zamenu kompletne stolarije i vodovodnih instalacija.

„Uspeli smo da iz godine u godinu povećavamo izdvajanja za Klinički centar, za obnovu klinika i nabavku nove medicinske opreme, obezbeđujući tako uslove za bolju zdravstvenu zaštitu“, izjavio je Mirović.

Igor Mirović
foto: vojvodina.gov.rs

On je izrazio očekivanje da će Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije sledeće godine započeti i rekonstrukciju objekta Poliklinike, na kojoj se godišnje obavi gotovo 600.000 pregleda.

Mirović je zahvalio upravi UKCV, svim zdravstvenim ustanovama i radnicima što su, kako je istakao, u proteklom periodu koji je bio veoma težak zbog pojave virusa kovid 19, pokazali veliku odgovornost i vanredne rezultate.

Nakon obilaska radova, predsednik Mirović obišao je i Urgentni centar, u kom je smeštena nova medicinska oprema vredna gotovo 37 miliona dinara, koju su obezbedili donatori i koja će biti isporučena u 80 zdravstvenih ustanova u Vojvodini.

Igor Mirović
foto: vojvodina.gov.rs

„Tokom proleća prošle godine otvorili smo namenski račun kako bi se prikupila sredstva za ove namene. Zahvaljujući donatorima stigla je najsavremenija oprema poput defibrilatora i EKG aparata za sve domove zdravlja i bolnice u Vojvodini, koja će narednih dana biti isporučena zdravstvenim ustanovama“, izjavio je Mirović zahvalivši Srpskoj pravoslavnoj crkvi – eparhijama sremskoj, bačkoj i banatskoj, kompanijama Telekom i DDOR, kao i drugima koji su donirali sredstva.

Igor Mirović
foto: vojvodina.gov.rs

Zahvalivši Pokrajinskoj vladi na ulaganjima, direktorka Univerzitetskog kliničkog centra Vojvodine Edita Stokić rekla je da je na Klinici za abdominalnu i endokrinu hirurgiju tokom 2019. godine adaptirano jedno krilo, koje je u jeku epidemije bila kovid jedinica, te istakla da su tokom adaptacije instalacije za kiseonik i vazduh dovedene do svakog bolesničkog kreveta.

Obilasku radova prisustvovao je i potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

(Kurir/vojvodina.gov.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track