NEUSTRAŠIVA SNEŽANA (65) IZ NIŠA PROVELA NOĆ U ŠUMI ZAGLAVLJENA IZMEĐU DVA DRVETA: Ono što uvek imam u autu mi je mnogo pomoglo
Foto: M. S.

pored groblja u selu Paljina

NEUSTRAŠIVA SNEŽANA (65) IZ NIŠA PROVELA NOĆ U ŠUMI ZAGLAVLJENA IZMEĐU DVA DRVETA: Ono što uvek imam u autu mi je mnogo pomoglo

Srbija -

Neustrašiva Nišlijka Snežana Miljković (65) provela je oko 20 sati pored groblja u selu Paljina jer se njen automobil "fiat punto" zaglavio između dva drveta dok je išla u rikverc.

Kako je teško pokretna, ova zalutala Nišlijka, sama u šumi nije mogla da dozove pomoć koja je stigla tek sutra oko podne. Sve se dogodilo u subotu na nedelju. Snežana iz Gornjomatejevačke ulice u Nišu je i pravi primer žene koju ne sme da uhvati panika i strah kada se nađe u "nebranom grožđu" kao što se to njoj dogodilo, a izgleda da su samopouzdanje i dobra priprema odigrali veliku ulogu u njenom spasavanju. U tom mrklom mraku provela je noć uz uvek spremnu kafu, rakijicu, grickalice, razmišljajući o životu, lepim i manje lepim stvarima.

- Nije prijatno, ali nisam se plašila. Tu nema nekakvih vampira i slično, a ono što uvek imam u automobilu mi je mnogo pomoglo. To su sveća, plinski uređaj, kafa, grickalice neke. Tako sam provela noć, pokušavala da zaspim, ali nije bilo ni približno udobno. Kada je došlo jutro, neke ženice su išle na groblje oko 11 sati, pozvale pomoć - priča Snežana.

Ona se oko 11 sati prethodnog dana i izgubila u tom potezu sela Berčinac, Paljina, Miljkovac, banja Topilo. krenula je kod prijatelja, jednog bračnog para.

Snežana Miljković
foto: M. S.

- Pošla sam oko 10.30 u banju Topilo odnosno tu pored u vodenicu gde se ljudi kupaju. U banji je smešten i suprug moje prijateljice pa sam mislila i meni će dobro doći boravak tamo jer imam oba operisana kuka. Bilo je neko preusmerenje na autoputu. Pa još jedno kod Hotela Nais. Ja sam skrenula, vozila prema banji Topilo, ali nisam znala tačno gde sam. Uključila sam navigaciju, ali telefon je ostao bez baterije. Jedan dečak me je uputio "samo pravo". I ja sam vozila pravo, ali sam ušla u neku šumu, vidim livade i neki potok. Pomislila sam da sam pogrešila i morala sam u rikverc. Kako sam išla unazad, auto je počeo da klizi, izgubila sam kontrolu i tako je sleteo s puta i zaglavio se između dva stabla - priča Snežana.

Kako ona kaže, to je bilo negde oko 14.30 kada je izgubila mobilnu mrežu i navigaciju, a i baterija na telefonu joj se brzo ispraznila. Uskoro je pao mrak, a zvuk sirene automobila nije čuo čovek koji je na pola kilometra od nje palio strnjiku. Kako on nije reagovao, nije se uspaničila. Sveću je presekla na tri dela i bez trunke panike, malo se grejala na plamen, pijuckala kafu. Snežana je bila spremna za takve situacije tako da nije bila ni gladna ni žedna. Sutra oko 11 sati su naišle žene koje su pozvale policiju i Hitnu pomoć koja joj je pružila zdravstvenu negu.

(Kurir.rs/M.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track