DONACIJA MINISTARSTVA PROSVETE: Kraljevačke osnovne i srednje škole dobile 358 računara i 23 štampača
Foto: Kurir.rs/J.S.

pomoć za obrazovanje

DONACIJA MINISTARSTVA PROSVETE: Kraljevačke osnovne i srednje škole dobile 358 računara i 23 štampača

Srbija -

Gradonačelnik grada Kraljeva dr Predrag Terzić i načelnica Školske uprave Kraljevo Bojana Marinković uručili su u sredu računare i štampače za 15 kraljevačkih osnovnih i srednjih škola koji su donacija Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

- Zahvaljujući Ministarstvu, u naš grad je stiglo čak 358 računara i 23 štampača za naše škole. Reč je o ogromnoj pomoći kraljevačkom školstvu i ja sam uveren da će lokalna samouprava nastaviti odličnu saradnju sa Vladom i resornim ministarstvom, kazao je ovom prilikom dr Predrag Terzić.

Kraljevo, donacija, Ministarstvo Prosvete
foto: Kurir.rs/J.S.

On je istakao da je računarska oprema predstavnicima škola podeljena u Mašinskoj tehničkoj školi „14. oktobar“ koja je rekonstruisana zajedničkim sredstvima države i grada Kraljeva za šta je izdvojeno 60 miliona dinara.

Po rečima Bojane Marinković, načelnice Školske uprave, podela računara je važan projekat Ministarstva prosvete koje se informatičkom podrškom odazvalo svim školama u Srbiji.

Kraljevo, donacija, Ministarstvo Prosvete
foto: Kurir.rs/J.S.

- Računare su dobile četiri srednje i jedanaest osnovnih škola u Kraljevu, a ovoga puta prioritet smo usmerili prema seoskim školama, kao što su škole u Ušću, Roćevićima, Samailima, ali i drugim izdvojenim odeljenjima. Cilj nam je da pojačamo informatičku pismenost učenika, jer je do sada jedan računar koristilo nekoliko učenika, a sada će svaki učenik moći da koristi jedan računar, naglasila je Bojana Marinković, zahvaljujući se Ministartsvu prosvete na vrednoj donaciji.

(Kurir.rs/J. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track