VRANJE: Od početka imunizacije dato više od 112.000 doza vakcina protiv virusa korona
Foto: Kurir/T.S.

VRANJE: Od početka imunizacije dato više od 112.000 doza vakcina protiv virusa korona

Srbija -

Od 358 testiranih u prethodna 24 časa, u Pčinjskom okrugu pozitivno 50 građana

Od početka imunizacije u Vranju je zaključno sa jučerašnjim danom dato ukupno 112.225 doza svih vakcina, saopštio je Zdravstveni centar Vranje.

U četvrtak je dato 285 (prva, druga i treća doza vakcina protiv kovida-19). Među vakcinisanima su 264 građana Srbije i 21 građanin Republike Severne Makedonije.

Istog dana na glavnom vakcinalnom punktu ZC Vranje je dato 14 doza vakcina protiv sezonskog gripa.

Vranje, imunizacija
foto: Kurir/T.S.

-Od početka imunizacije protiv sezonskog gripa na glavnom vakcinalnom punktu ZC Vranje je dato ukupno 1.889 doze vakcina- saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

Prema poslednjim zvaničnim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije, na kovid 19 testirano je 358 osoba sa teritorije Pčinjskog okruga. Analize su pokazale da je 50 lica zaraženo koronavirusom. Iz Vranja je 30 inficiranih, 7 iz Surdulice, po 4 iz Bosilegrada i Bujanovca, 3 novoobolela iz Vladičinog Hana i 2 iz Trgovišta. U Kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljen je 151 pregled, 67 prvih i 84 kontrolna. Urađeno je 60 laboratorijskih analiza, 3 PCR i 73 antigenska testa.

Vranje, imunizacija
foto: Kurir/T.S.

Od toga 24 su pozitivna na koronavirus.

U kovid bolnicama ZC Vranje hospitalizovana su 64 pacijenta, svi su pozitivni na koronavirus i sa upalom pluća, dok je na kiseoniku 48 pacijenata. Na bolničko lečenje primljena su dva pacijenta, a otpušteno je pet. Za pacijente u dve kovid bolnice slobodna su 94 mesta.

U Kovid ambulanti za decu pregledano je 40 dece. Na dalje lečenje na Pedijatriju poslato je njih 5.

Urađena su 33 antigenska testa, rezultati su pokazali da je dvoje dece uzrasta do 7 godina pozitivno na koronavirus, podaci su ZC Vranje.

Kurir.rs/T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track