OBELEŽENO 12 GODINA USPEŠNOG RADA: Kancelarija za mlade grada Kruševca danas slavi
Foto: Cryptographer/ Shutterstock

obeležena godišnjica

OBELEŽENO 12 GODINA USPEŠNOG RADA: Kancelarija za mlade grada Kruševca danas slavi

Srbija -

KRUŠEVAC - U Kruševačkom pozorištu obeleženo je 12 godina uspešnog rada Kancelarije za mlade, koja je u sastavu Gradske uprave.

Kancelarija za mlade Grada Kruševca obeležila je svoj 12 – to godišnji uspešan rad izložbom fotografija i grafičkih radova polaznika, nastalih na radionicama u sklopu programa neformalnog obrazovanja, koji je ona organizovala. Izložbu je otvorio zamenik gradonačelnika Aleksandar Jovanović.

Mladi grada Kruševca su glasali, izabrali i učestvovali u 7 kurseva koje je Kancelarija za mlade realizovala. U ovogodišnjem programu neformalnog obrazovanja učestvovalo je 270 mladih, koji je obuhvatao kurseve fotografije, digitalnog marketinga, pisanja projekata, grafičkog dizajna, programiranja, šminke i izrade murala.

Kruševac, pozorište
foto: Kurir/Ž.M.

-Ovogodišnji program osmišljen je uz veliku podršku Saveta za mlade grada Kruševca i skrojen je po potrebama koje su mladi iskazali.U našem planu je da naredne godine sprovedemo veliku anketu kako bi odabrali radionice i programe koji ih najviše zanimaju. Cilj je da mladi što kvalitetnije provedu svoje slobodno vreme, usvoje nove veštine, oprobaju se u nečem nepoznatom i steknu nova poznanstva i prijatelje”, izjavio je zamenik gradonačelnice Kruševca Aleksandar Jovanović.

Zamenik čelnice lokalne samouprave je mladima čestitao Međunarodnu nedelju volonterizma.

U ovoj godini osnovan je i Savet za mlade koji radi u koordinaciji sa Kancelarijom.

Kruševac, Panorama, Kruševac panorama
foto: Cryptographer/ Shutterstock

-Po ovogodišnjem izveštaju Krovne organizacije mladih Srbije, grad Kruševac je jedan od 6 gradova i opština u Srbiji koji ima svih 6 mehanizama omladinske politike. U okviru Kancelarije za mlade, 2015. počeo je sa radom i Klub za mlade. Sve to su razlozi koji su svrstali kruševačku Kancelariju među tri najbolje u Srbiji. Zahvaljujući dobroj saradnji sa resornim Ministarstvom, Grad je dobio 6 teretana na otvorenom.

Radom Kancelarije za mlade, Kruševac pokazuje kontinuiranu brigu o problemima, interesovanjima i potrebama mladih, u cilju obezbeđenja njihovog učešća u svim aspektima socijalnog, javnog i političkog života, istakao je Aleksandar Jovanović.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track