01:00

Detaljna vremenska prognoza za narednu nedelju!

stigla zima

ČEKA NAS OZBILJAN MRAZ, A NI POSLE NEĆE BITI DOBRO: Pogledajte detaljnu prognozu i SPREMITE SE ZA KLIZANJE po trotoarima!

Srbija -

Zima je po svemu sudeći ovog decembra stigla ranije. U većem delu Srbije pada sneg, temperature su oko nule, a zbog obilnih snežnih padavina nadležni upozoravaju vozače da budu oprezni.

U Zlatiborskom zbog snega je ostalo bez struje, oko 3.000 domaćinstava. Kako su naveli u Elektrodistribuciji Užice, urušili su se neki dalekovodi i bandere, a na strujne kablove palo je i drveće koje je pokidalo žice.

sneg, mećava, Zlatibor
foto: Kurir/Z.Šaponjić

Do jutra, visina snežnog pokrivača u većini mesta biće od 10 do 25, a u brdsko-planinskim predelima preko 30 centimetara.

U ponedeljak pretežno oblačno, uz slabljenje i postepeni prestanak snega, samo se u Vojvodini očekuje delimično razvedravanje. Najniža temperatura od -5 do 1, najviša do 3 stepena.

U utorak samo u planinskim predelima provejavanje slabog snega.

U sredu suvo, a od četvrtka povremeno slabe padavine - malo kiše, malo snega. Uglavnom u nižim predelima južnije od Save i Dunava.

sneg, sneg u Beogradu
foto: Kurir televizija

Zbog snega koji neprestano pada na snazi je crveno meteo upozorenje gotovo u celoj zemlji. U Beogradu se do kraja dana očekuje da će visina snežnog pokrivača biti iznad dvadeset santimetra, dok će po obodima biti dvostruko viša. A ako je suditi po podacima Republičkog Hidrometeorološkog zavoda i narednih dana očekuju nas snežne padavine u celoj zemlji.

Kurir.rs/M.L.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

03:10

ZBOG SNEGA NA SNAZI ČETVRTI STEPEN PRIPRAVNOSTI! Najavljeno još snežnog pokrivača, a evo kad možemo očekivati PRESTANAK PADAVINA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja