LEPA VEST ZA KRALJEVČANE: Cena grejanja ostaje ista do kraja grejne sezone
Foto: Shutterstock

nema problema u snabdevanju

LEPA VEST ZA KRALJEVČANE: Cena grejanja ostaje ista do kraja grejne sezone

Srbija -

Cena grejanja za građane Kraljeva ostaće ista do kraja grejne sezone, uprkos poskupljenju energenata na evropskom tržištu kakvog nije bilo još od 2008. godine.

Po rečima Aleksandra Nestorovića, direktora kraljevačkog Javnog energetskog preduzeća „Toplana“, u ovom gradu, za sada, nema većih problema u snabdevanju energentima, kao ni u isporuci toplotne energije.

- Mi smo ove godine tražili od lokalne samouprave da korigujemo cene, ali nam je Grad dao određenu subvenciju kako bismo ostali na cenama grejanja od prošle godine. Lepa vest za građane je da će cena ostati nepromenjena do kraja grejne sezone, a da li će biti poskupljenja odlučićemo pred narednu grejnu sezonu, kaže Nestorović.

Inače, u Kraljevu se grejanje uključuje ujutru u 6 časova, a isključuje u 21 čas. Kao i prethodnih sezona, ukoliko spoljašnja temperatura bude u velikom minusu, kraljevačka „Toplana“ produžiće grejanje i tokom noći.

Ista situacija važiće i za doček Nove godine i pravoslavnog Božića, kada će svim korisnicima centralnog grejanja u gradu na Ibru radijatori biti topli tokom cele noći.

(Kurir.rs/J.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track