AGREGATI ZA DOMAĆINSTVA: Sneg doneo velike probleme opštini Mali Zvornik, otežano snabdevanje strujom
Foto: Kurir/T.Ilić

Vanredna situacija u opštinI

AGREGATI ZA DOMAĆINSTVA: Sneg doneo velike probleme opštini Mali Zvornik, otežano snabdevanje strujom

Srbija -

MALI ZVORNIK – Sneg je doneo velike probleme opštini Mali Zvornik u kojoj je jutros Štab za vanredne situacije proglasio vanrednu situaciju. Bez struje je 40 odsto stanovnika, uglavnom u višim delovima ovoga kraja, a prema rečima predsednika opštine Zorana Jevtića nemaju je meštani Budušića, Amajića, Čitluka, Culina, Donje Trešnjice, Velike Reke i dobar deo Radalja.

- Situacija je prilično loša što se tiče snabdevanja strujom. Ekipe EPS-a su na terenu, rade na dalekovodima, a onda će na niskonaponskoj mreži koja je pretrpela veliku štetu. Očekujemo da dobar deo kvarova bude popravljen, ali videćemo šta se događati do večeras. Apelujem da ukoliko ima slobodnih ekipa EPS-a da dođu da nam pomognu jer su ljudi u veoma lošem stanju.

Mali Zvornik
foto: Kurir/T.Ilić

Danas smo na Štabu doneli odluku da se obezbedi određeni broj manjih agregata za domaćinstva na teritoriji naše opštine kako bi se pružila pomoć građanima zbog prekida snabdevanja električnom energijom. Svi glavni putni pravci su pročišćeni, problem je što treba omogućiti radnicima EPS-a da u ruralnom delu stignu do nepristupačnih mesta gde treba da intervenišu, a dobar deo puteva je neprohodan zbog visokih nanosa snega – kazao je danas Jevtić za Kurir.

U Radalju su meštani od nedelje oko četiri sata ujutru bez struje, problem je što im se otapaju zamrzivači i frižideri i propadaju namirnice, a iste probleme imaju i ostali. Danas je iz ‘’Elektrodistribucije’’ Loznica rečeno da se do kraja dana očekuje da sve trafostanice na području Malog Zvornika kao i Krupnja i Ljubovije, gde je takođe na snazi vanredna situacija, budu pod naponom

Štab za vanredne situacije na teritoriji opštine Mali Zvornik je u neprekidnom zasedanju i prati razvoj situacije na terenu.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track