ULTRAMARATONAC KIKANOVIĆ OBRADOVAO MALE PACIJENTE: Poklonio novogodišnje paketiće za decu koja borave u bolnici Banja Koviljača
Foto: Specijalna bolnica ''Banja Koviljača''

humanitarac

ULTRAMARATONAC KIKANOVIĆ OBRADOVAO MALE PACIJENTE: Poklonio novogodišnje paketiće za decu koja borave u bolnici Banja Koviljača

Srbija -

BANJA KOVILJAČA - Pre svega čovek, a zatim i veliki humanista, ultramaratonac Aleksandar Kikanović je danas poklonio novogodišnje paketiće za decu koja borave na Dečijem odeljenju Specijalne bolnice za rehabilitaciju ‘’Banja Koviljača’’.

Ovaj nesebičan čin dobročinstva ostaće zapamćen na licima i osmesima najmlađih pacijenata koji će praznike provesti u našoj ustanovi. Ovako je renomirana ustanova reagovala na posetu lozničkog maratonca koji i ove godine menja Deda Mraza. Kikanović je malim pacijentima doneo dvadeset i pet paketića, a od početka meseca kada je, kao i prošle godine, krenuo da uz pomoć humanih ljudi obezbeđuje paketiće deci koja se nalaze na lečenju kao i onoj čiji roditelji, trenutno, nisu u mogućnosti da ih sami tako obraduju usrećio je više od 150 mališana.

Loznica
foto: Specijalna bolnica ''Banja Koviljača''

U bolnici, koja i sama deli paketiće svojim najmlađim pacijentima, zahvalili su se na poseti i podsetili da su jedina ustanova u ovom delu Evrope koja ima posebnio odeljenje za rehabilitaciju dece. Raspolažu sa oko sto postelja, a za 33 godine rada, koje će obeležiti za dva meseca, lečili su oko 70.000 dečaka i devojčica.

- Drago mi je da sam imao priliku da posetim male pacijente i bar malo im ulepšam dane koje provode u ovoj vrhunskoj ustanovi. Nadam se da su oni koji će ovde boraviti za novogodišnje i božićne praznike obradovani, a želim im da što pre ozdrave i vrate se svojim kućama – kazao je maratonac koji nastavlja svoju misiju.

Kurir.rs/T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja