NOVA GODINA NA OTVORENOM U SUBOTICI: Doček na Trgu uz veličanstven vatromet i valcer
Foto: AP/Nam Y. Huh

doček nove godine

NOVA GODINA NA OTVORENOM U SUBOTICI: Doček na Trgu uz veličanstven vatromet i valcer

Srbija -

SUBOTICA - Subotička lokalna samouprava i Turistička organizacija Grada Subotice ove godine organizuju na trgu doček Nove godine.

Novogodišnju noć će sa Subotičanima dočekati OK bend, koji će na Trgu od 22.sata i 30 minuta, do jedan sat iza ponoći zabavljati publiku, uz veličanstven vatromet i valcer Na lepom plavom Dunavu, koji je predviđen tačno u ponoć. Program je najavila koordinatorka radne grupe za organizovanje dočeka nove 2022. godine, Jasmina Stevanović.

„Novogodišnje praznike u Subotici ulepšale su i dekoracijama ukrašene drvene kućice, tradicionalnog zimskog božićno-novogodišnjeg vašara Winterfest, koji će biti otvoren i u novogodišnjoj noći. Sve osnovne škole su se rado odazvale da na ovogodišnjem zimskom vašaru aktivno učestvuju i humanitarnim aktivnostima oplemene ovu manifestaciju“, istakla je Jasmina Stevanović.

Novogodišnjem programu prethodi koncert u Velikoj većnici u Gradskoj kući, gde će ljubitelji klasične muzike moći da uživaju u koncertu Subotičkog simfonijskog orkestra, 26. decembra, od 20 časova, a nastupiće solisti Jelena Končar – mecosopran i Viktorija Kurina – violina.

„Na programu će biti dela klasičnih kompozitora, Štrausa, Sibelijusa, Čajkovskog, Žorž Bizea. Diregint će biti Dejan Savić, a koncert majstor violinista Miloš Nikolić. Zahvalni smo Gradskoj upravi i gradonačelniku Subotice Stevanu Bakiću što podržavaju rad Subotičkog simfonijskog orkestra“, navela je Kristina Mate, ispred Simfonijskog orkestra.

Centralni gradski trg će biti ograđen i neće biti dozvoljeno unošenje metalne i staklene ambalaže i pirotehničkih sredstava. Do petka 24. decembra do 16.00 časova, građani će moći da preuzmu karte za Novogodišnji gala koncert Subotičkog simfonijskog orkestra.

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić, svim građanima koji Božić slave po gregorijanskom kalendaru, uputio je srdačne čestitke.

„Želim da ovaj veliki hrišćanski praznik provedete sa svojim najmilijima u zdravlju i miru, i da vaše domove ispuni ljubav i radost.

Praznični dani su i prilika da se podsetimo na važnost međusobnog poštovanja, razumevanja i tolerancije, i da samo solidarni možemo da prebrodimo sve izazove sa kojima se suočavamo. Srećan Božić! Srećna i uspešna nova 2022. godina!“, naveo je u čestitki gradonačelnik Subotice Stevan Bakić.

Kurir.rs/N.H.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja