FASADNA RASVETA ULEPŠALA KUĆU KATIĆA: Sija! Lozničani oduševljeni (FOTO)
Foto: Kurir.rs/T. Ilić

Stalna postavka slika Miće Popovića i Vere Božičković Popović

FASADNA RASVETA ULEPŠALA KUĆU KATIĆA: Sija! Lozničani oduševljeni (FOTO)

Srbija -

LOZNICA - Moderna fasadna rasveta obasjala je zgradu u kojoj se nalazi Stalna postavka slika Miće Popovića i Vere Božičković Popović, u Loznici, na spratu Kuće Katića. Rasveta je staroj kući, u Cvijićevoj broj 15, sada u večernjim satima dala potpuno novi izgled kojim su Lozničani oduševljeni.

Loznica, nova godina, Novogodišnja Rasveta
foto: Kurir.rs/T. Ilić

Posle Muzeja Jadra, koji je takvu rasvetu dobio u februaru ove godine, ovo je druga značajna građevina u gradu koja noću ima potpuno novi izgled. Svetla obasjavaju reljefni deo fasade i dodatno ističe njenu lepotu i arhitekturu kakve više nama, ili je sve ređa. Prema rečima Snežane Nešković Simić, direktorke Centra za kulturu ‘’Vuk Karadćič’’ do kraja godine biće postavljena fasadna rasveta i na Vukovom domu kulture čime će lepota arhitekture tri loznička stara zdanja doći do izražaja.

Loznica, nova godina, Novogodišnja Rasveta
foto: Kurir.rs/T. Ilić

Time se ne ističe samo njihov izgled u večernjim satima, već se skreće pažnja na njih i daje im se dodatno na značaju. Inače, postavljanje ovakvog osvetljenja finansirano je sredstvima dobijenim iz gradskog budžeta. Kuća Katića, podignuta je 1878. godine kao porodična zgrada Marjana A. Katića, tadašnjeg zanatlije i trgovca, spada u jedno od najreprezentativnijih građevina u urbanom jezgru stare Loznice. U njoj je 28. oktobra 1989. godine svečano otvorena Stalna postavka slika Miće Popovića i Vere Božičković Popović, gde se i danas nalaze dela ovih umetnika.

Kurir.rs/T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track