POKLONI ZA BOŽIĆNE BEBE: Gradska uprava Kraljeva čestitao rofiteljima prinove i darivala vaučere
Foto: Kurir.rs/T. Ilić

svečano

POKLONI ZA BOŽIĆNE BEBE: Gradska uprava Kraljeva čestitao rofiteljima prinove i darivala vaučere

Srbija -

Najradosniji hrišćanski praznik Božić podario je Kraljevu tri mala blaga, koja je, tradicionalno, lokalna samouprava darivala vaučerima Apoteke Kraljevo za kupovinu u objektima ove ustanove u Kraljevu i opštinama Vrnjačka Banja i Raška do kraja februara, a njihove mame buketima cveća.

Zahvaljujući zaposlenima u Porodilištu kraljevačke Opšte bolnice „Studenica“, odnosno glavnoj sestri Službe ginekologije i akušerstva Andrijani Mitrović Radonjić, Kraljevčanke i njihove bebe dobile su poklone, budući da je poseta gradonačelnika Kraljeva sa saradnicima, usled epidemije, i ovoga puta izostala. Na praznik rođenja Isusa Hrista, 7. januara, u 14.50 časova, Anđela Janjić iz Kovača na svet je donela dečaka Aleksandra, kojeg kod kuće željno čekaju brat i dve sestre.

Osmog januarskog dana, na praznik Sabor Presvete Bogorodice, u 22.05 časova, u kraljevačko Porodilište stigla je devojčica po imenu Irina - mami Ivani Oreščanin iz Ratine druga kćerka. Na Svetog prvomučenika i arhiđakona Stefana, trećeg dana Božića, u 13.10 časova, u Kraljevu se rodio Vasilije, prvenac majke Slađane Kačarević iz Kraljeva.

Gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić je Aleksandru, Irini i Vasiliju, uz poklone, poželeo da su uvek radost bližnjima, kao što su i praznici na koje su rođeni, a roditeljima čestitao na prinovama. U ovoj godini, u kraljevačkom Porodilištu rodile su se 23 bebe. Do sada, devojčice su u blagom vođstvu - 12:11.

Kurir.rs/ S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track