VREDNA DONACIJA TURSKE AGENCIJE OPŠTINI VARVARIN: Kompletno renovirana Narodna kuhinja
Foto: Kurir.rs/Ž.M.

korist socijalno ugroženim osobama

VREDNA DONACIJA TURSKE AGENCIJE OPŠTINI VARVARIN: Kompletno renovirana Narodna kuhinja

Srbija -

Turska agencija za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA) je donirala sredstva za kompletno renoviranje Narodne kuhinje u opštini Varvarin u vrednosti 21.000 evra.

Sportski centar “Temnić” je sredstvima obezbeđenim od strane ove agencije u potpunosti renovirao i novom opremom opremio restoran u kojem se pripremaju obroci za korisnike Narodne kuhinje.

-Turska agencija za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA) je osnovana 2009. godin i do sada je realizovala veliki broj projekata u različitim oblastima u Republici Srbiji. U narednom periodu nastavićemo sa realizacijom ovakvih projekata širom Srbije, a sve u cilju održavanja odnosa Srbije i Turske na najvišem nivou. Realizujemo projekte u raznim sektorima, u oblasti obrazovanja, zdravstva, infrastrukture, poljoprivrede, a ovde smo, u saradnji sa opštinom Varvarin, završili opremanje Narodne kuhinje i ovaj projekat će biti od velike koristi socijalno ugroženim osobama u samoj opštini. Zahvaljujem se, pre svega, predsednici opštine, zaposlenima u Narodnoj kuhinji i svima koji su dali svoj doprinos u realizaciji ovog projekta koji je od velikog značaja za korisnike Narodne kuhinje - izjavio je koordinator TIKA-e u Beogradu Mehmet Mete Anič.

Varvarin, Narodna kuhinja
foto: Kurir.rs/Ž.M.

Na vrednoj i veoma značajnoj donaciji predstavnicima TIKA-e zahvalila se direktorka SC “Temnić” Ana Vidojević:

- Restoran SC “Temnić”, zahvaljujući Agenciji TIKA, opremljen je potpuno novim aparatima, u restoranu se priprema 140 obroka za korisnike Narodne kuhinje, a vrednost same donacije iznosi skoro 21.000 evra. Zahvalila bih se u svoje ime i u ime radnika SC “Temnić” predstavnicima TIKA-e na ovoj izuzetnoj i vrednoj donaciji koja će pomoći u pružanju još kvalitetnije pripreme obroka, posebno u ovim vanrednim okolnostima izazvanim pandemijom korona virusa - kaže direktorka SC “Temnić” Ana Vidojević.

Varvarin, Narodna kuhinja
foto: Kurir.rs/Ž.M.

Vrpcu su svečano presekli koordinator TIKA-e u Beogradu Mehmet Mete Anič, zamenik predsednice opštine Varvarin Dejan Milanović i direktorka SC “Temnić” Ana Vidojević.

Projekat su pripremili zajedničkim radom lokalna samouprava i Agencija za regionalni razvoj Rasinskog okruga (ARRRO). Delegaciju TIKA-e primila je i predsednica opštine Varvarin dr Violeta Lutovac Đurđević, a svečanom otvaranju renovirane kuhinje prisustvovali su i direktor ARRRO Stefan Ribać sa saradnicima, kao i predstavnici lokalne samouprave.

Varvarin, Narodna kuhinja
foto: Kurir.rs/Ž.M.

Treba istaći da ovo nije prva donacija Turske agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA) ustanovama u opštini Varvarin. U proteklom periodu TIKA je, kroz projekat u oblasti zdravstva, obezbedila donaciju stomatološke stolice Domu zdravlja “Dr Vlastimir Godić”.

(Kurir.rs/Ž.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track