Pajtić: Nećemo dozvoliti šovinizam
Foto: Beta

Skup "Protiv mržnje, stop fašizmu",

Pajtić: Nećemo dozvoliti šovinizam

Srbija -
Učesnici protesta su nosili veliki transparent na kojem je uz precrtane nacističke simbole, kukaste krstove, bio ispisan naziv protesta - "Protiv mržnje, stop fašizmu"

NOVI SAD - Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je večeras da pokrajinske vlasti neće dozvoliti širenje šovinizma i unošenje nemira među građane Novog Sada i Vojvodine.

Pajtić je na protestnom skupu "Protiv mržnje, stop fašizmu", koji je organizovalo Udruženje nevladinih organizacija “Građanska Vojvodina” povodom ispisivanja grafita sa šoviništičkim porukama i odvaljivanja table sa nazivom ulice dr Zorana Đinđića, kazao da se ne sme dozvoliti bilo kakav vid govora mržnje.

Osim pokrajinskog premijera tom protestnom skupu prisustvovali su potpredsednik vlade Vojvodine i pokrajinski sekretar za privredu, rad zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin i predsednica Skupštine grada Novog Sada, Aleksandra Jerkov.

Učesnici protesta su nosili veliki transparent na kojem je uz precrtane nacističke simbole, kukaste krstove, bio ispisan naziv protesta - "Protiv mržnje, stop fašizmu".

Na skupu su govorili mnogi aktivisti “Građanske Vojvodine”, među kojima i Aleksandar Popov koji je kazao da su izlivi šovinizma veoma opasni za multietničku sredinu kakva je Vojvodina.

Profesor Fakulteta tehničkih nauka Novi Sad, Goran Stojanović, inače dobitnik nagrade za visoka naučna dostignuća koja nosi ime dr Zorana Đinđića, ponovo je postavio tablu sa imenom ulice pokojnog premijeru, na mesto na kom je bila pre nego što su je nepoznati vandali odvalili.

Na zgradi Filozofskog fakulteta u Novom Sadu u noći između subote i nedelje ispisani su grafiti "Pavličiću ustašo”, “Gotov je” i “Sledeća je Vojvodina”, a odvaljena je i tabla sa nazivom ulice dr Zorana Đinđića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track