Gradonačelnik Bakić primio sjajne subotičke gimnastičare
Foto: Grad Subotica/Strahinja Babović

Gradonačelnik Bakić primio sjajne subotičke gimnastičare

Srbija -

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić sastao se danas, u Zelenoj sali Gradske kuće, sa gimnastičarkom Sokolskog društva „Spartak“, Ninom Šabić, i gimnastičarem Gimnastičkog društva „Partizan Željezničar“, Filipom Kulićem, koji su na nedavno održanim državnim prvenstvima u Kostolcu i Novom Sadu dominirali u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji. Prijemu su prisustvovali i Miloš Vucelić i Nada Drakulić, treneri Nine Šabić, Robert Milutinović, trener Filipa Kulića, član Gradskog veća zadužena za oblast sporta i omladine, Nataša Aleksić, i sekretar Sportskog saveza Subotice, Dejan Vuković.

Grad Subotica, Stevan Bakić
foto: Grad Subotica/Strahinja Babović

Gradonačelnik Bakić je, tim povodom, istakao kako se današnjim prijemom nastavlja sa promocijom sjajnih subotičkih sportskih talenata i njihovih rezultata u Gradskoj kući, i da je Nina Šabić naša najbolja gimnastičarka u ženskoj seniorskoj kategoriji.

„Ona je na državnom prvenstvu u Kostolcu, početkom ovog meseca, osvojila četiri zlatne i jednu srebrnu medalju. Tu je postala i šampion Srbije u višeboju. Ovim uspesima Nina je zavredela dres reprezentacije, sa kojom je proteklog vikenda branila boje Srbije na Svetskom kupu u Osijeku. Čestitam Nini na svim rezultatima koje je postigla, kao i njenim trenerima Milošu Vuceliću i Nadi Drakulić. Filip Kulić je na Prvenstvu Srbije u Novom Sadu, krajem maja, postao juniorski prvak države u višeboju i na tom prvenstvu ukupno je osvojio šest medalja. Čestitam i Filipu, i njegovom treneru Robertu Milutinoviću“, rekao je gradonačelnik Bakić.

Grad Subotica, Stevan Bakić
foto: Grad Subotica/Strahinja Babović

On je u ime Grada Subotice, svih Subotičana i svoje lično ime izrazio zahvalnost mladim takmičarima i njihovim posvećenim trenerima što održavaju tradiciju kvalitenog bavljenja gimnastikom u Subotici, radeći u veoma izazovnim uslovima.

„Magija je iz kakvih se prostorija i sprava na kojima rade talentovani gimnastičari rađaju ovakvi šampioni. Obećao sam im da ćemo, osim redovne podrške koju pružamo, u narednom periodu dati sve od sebe da se obnovi, odnosno kupi nova sportska oprema na kojoj vežbaju sadašnji i budući šampioni. Želim vam da nastavite sa ovakvim sportskim uspesima i da budete uzor mladim Subotičanima, jer su i uspešni sportisti najbolji ambasadori i ovog grada, i naše zemlje“, naglasio je gradonačelnik Stevan Bakić.

Grad Subotica, Stevan Bakić
foto: Grad Subotica/Strahinja Babović

Gimnastičari Nina Šabić i Filip Kulić, i trener Miloš Vucelić zahvalili su se gradonačelniku Stevanu Bakiću i njegovim saradnicima na srdačnom prijemu, a trener Robert Milutinović je istakao kako su posle dugo vremena Grad Subotica, Sportski savez Subotice i jedan gradonačelnik prepoznali rad i rezultate subotičkih gimnastičkih društava.

„Drago nam je što su naš rad i rezultati počeli da se cene. Verujemo da ćemo dobiti nove sprave koje nam je obećao gradonačelnik Bakić, pa se nadamo da ćemo, radeći u tim boljim uslovima, ostvarivati još zapaženije rezultate“, rekao je Milutinović.

Grad Subotica

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track