Najnovije vesti

OGLASIO SE MIOMIR KOGA JE UDARILA STRUJA NASRED ULICE: Gledao sam kako moje koze jedna po jedna padaju i nisam znao šta se dešava
Foto: Privatna arhiva

preživeo smrtonosni udar

OGLASIO SE MIOMIR KOGA JE UDARILA STRUJA NASRED ULICE: Gledao sam kako moje koze jedna po jedna padaju i nisam znao šta se dešava

Srbija

Miomir Petković iz Velikog Izvora kod Zaječara umalo nije poginuo kad je na njega juče, nešto posle šest sati izjutra, pala žica pod naponom koja se otkačila od obližnje trafo stanice.

Tog jutra je izašao sa svojim kozama da malo pasu i najednom osetio snažni udarac u levu ruku i levu nogu.

- Pao sam i ležeći ugledao kako moje koze jedna po jedna samo padaju. Nisam u tom momentu znao šta se dešava, a onda sam ugledao žicu. U momentu sam shvatio šta se dešava, da je u žici struja, a onda sama je mahinalno odgurnuo delom gumenog creva koje uvek nosim kad izađem sa kozama - kaže Miomir koji je inače učitelj u svom selu.

Srećom, tog jutra je obuo gumene čizme koje su poslužile kao provodnik i spasile mu život. Velika je sreća i što je žicu odgurnuo crevom, a ne rukom, iako u tim delima sekunde nije ni razmišljao.

Miomir Petković
foto: Privatna arhiva

- Ni sam ne znam zašto nisam rukom odbacio žicu. Onda sam video Mirjanu kako plače i trči ka meni. Povikao sam joj da odmah stane, da je ovde struja - priča ovaj čovek.

Meštanka Mirjana Janković je gledala sve što se odvijalo i krenula je ka njemu da mu pomogne kad je videla da je pao. Ali čim je čula šta se desilo pozvala je svog supruga koji je povređenog čoveka prevezao u zaječarsku bolnicu.

Miomir Petković
foto: Privatna arhiva

- Imao sam pritisak 190/100, verovatno od stresa ili struje. Trnula mi je desna strana. Dobio sam terapiju i lekari su rekli da mogu kući. Želim da kažem da ću tužiti EPS i to ne zato što je mene udarila struja. To su mogla da budu deca. Samo desetak minuta nakon što se žica otkačila ulicom je prošla grupa dece. Ne smem ni da pomislim šta je moglo da se dogodi - kaže ovaj učitelj.

Nakon svega što je preživeo Miomir kaže da će ovaj datum zapamtiti kao drugi rođendan.

- Kad bih mogao, sada bih najradije popio jedno hladno pivo. Ali supruga ne dozvoljava zbog terapije koju sam primio - dodaje Miomir.

(Kurir.rs/S.B.)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track