MEĐUNARODNI SKUP OLDTAJMERA: U Ćićevcu održana tradicionalna manifestacija (FOTO)
Foto: Kurir/Ž. M.

ČETVRTI put

MEĐUNARODNI SKUP OLDTAJMERA: U Ćićevcu održana tradicionalna manifestacija (FOTO)

Srbija -

U organizaciji Auto-moto društva "Merlin Monro", a pod pokroviteljstvom opštine Ćićevac, danas je u ovoj pomoravskoj varošici održan četvrti međunarodni oldtajmer skup.

Tradicionalna manifestacija namenjena je ljubiteljima četvorotočkaša starijih više decenija i nostalgičarima za starim dobrim vremenima. Oldajmer skup okupio je mnogobrojne učesnike, ali i sve poštovaoce starih modela i marki automobila. Otvorila ga je predsednica opštine Ćićevac dr Mirjana Krkić, a sve učesnike je pozdravila predsednica AMD "Merlin Monro" Jelena Nikolić.

Ćićevac, oldtajmeri
foto: Kurir/Ž. M.

"Zbog tih nekih lepih uspomena na neka stara prošla vremena trudimo se da očuvamo nešto što je tradicionalno. Živimo u blizini grada prestonice kneza Lazara, pa tako želimo i da sačuvamo taj naš pravoslavni identitet, kroz obilazak naše crkve u Ćićevcu i izleta do Manastira Mrzenica i da sačuvamo to nešto domaćinsko što mi imamo u našoj kulturi, da budemo dobri domaćini i da danas ugostimo ljude iz Srbije i regiona", kazala je Jelena Nikolić.

Ćićevac, oldtajmeri
foto: Kurir/Ž. M.

Oldtajmeristi su obišli Crkvu Svetog Save u Ćićevcu i Manastir Svete Bogorodice u Mrzenici, a centralni deo skupa je bio defile njihovih višedecenijskih mašina. Prema rečima predsednice, AMD "Merlin Monro" se zalaže da svake godine program bude raznovrsniji, sadržajniji i zanimljiiv za mnogobrojnu publiku.

Ove godine, u saradnji sa Udruženjem "Vilin dom" ali i lokalnim pekarama i poslastičarnicama, publici je predstavljena kuhinja Tromoravlja, a organizovana je i promocija romana književnice Ane Berbakov, u kojem se pominju i oldtajmeri.

Ćićevac, oldtajmeri
foto: Kurir/Ž. M.

Organizatorka manifestacije kaže da ovo društvo do sada nije ostvarilo saradnju sa ostalim opštinama iz okruženja i uputilo im je javni poziv da se u narednom periodu organizuje i jedan zajednički program.

"Paraćin i Ćuprija imaju svoje oldtajmer klubove, Jagodina još uvek ne, ali mogli bi da napravimo neki reli koji bi se organizovao u Rasinskom i Pomoravskom okrugu, a kako bi pokazali da smo mi jedna domaćinska nacija, koja ima svoju kulturu i ima šta da pokaže drugim ljudima", zaključila je Jelena Nikolić, predsednica AMD "Merlin Monro".

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja