PUKLO JE KAO ZA VREME BOMBARDOVANJA, EKRAN SE ZACRNEO, A ANTENA PUŠILA! Snažno nevreme ostavilo pustoš u zapadnoj Srbiji (VIDEO)
Foto: RINA

1.000 domaćinstava bez struje

PUKLO JE KAO ZA VREME BOMBARDOVANJA, EKRAN SE ZACRNEO, A ANTENA PUŠILA! Snažno nevreme ostavilo pustoš u zapadnoj Srbiji (VIDEO)

Srbija -

Pogodila nas kataklizma, ja ovo u životu nisam video, grom udario i u dalekovod, kažu meštani dragačevskog kraja

LUČANI, GORNJI MILANOVAC - Snažno nevreme koje je sinoć pogodilo zapadni deo Srbije, ostavilo je iza sebe pravu pustoš.

Više od 1.000 domaćinstava u dragačevskom kraju jutros je osvanulo bez električne energije.

- Pogodila nas je kataklizma, ono u svom životu nisam video. Sastavilo se nebo sa zemljom, munje su udarale na sve strane. Grom je gađao u dalekovod i ostavio nas u mrklom mraku. Struju nemamo satima, plašimo se da nam se frižideri i ostali električni aparati u kući ne pokvare - kazao je za RINU Nikola, stanovnik Dragačeva.

Jako nevreme koje je trajalo više od dva sata nije napravilo štetu na putnoj infrastrukturi, a dežurne ekipe rade na uspostavljanju naromalizcije elektrosnadbevanja.

Gornji Milanovac, Lučani, nevreme
foto: RINA

- Nevreme je bez struje ostavilo veliki deo naše opštine. Trenutno se izvode radovi na sanaciji kvarova na niskonaponskoj mreži. Trenutno bez struje su sela Kotraža, Viča i Milatovići - naglasio je Milija Milenković iz Puteva Dragačevo.

Nevreme nije zaobišlo ni gornjomilanovački kraj, gde je usled jakih gromova pogođena i jedna satelitska antena.

- Puklo je kao za vreme bombardovanja i ekran se zacrneo, izašao sam napolje i video da se antena još puši, a risiver se ugasio - rekli su meštani gornjomilanovačkih sela.

Jako olujno nevreme je u centru opštine nosilo sve pred sobom i kidalo drveće iz korena. Dežurne ekipe su uspele da uklone stabla sa kolovoza, kako bi se normalizovao saobraćaj.

Kurir.rs/RINA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track