"ŠORC I MAICA ZA FIZIĆKO, GODIŠNJI, DOĆE SUTRA MALO": Reklama je pola posla a ovo su HIT-NATPISI sa Futoške pijace (FOTO)
Foto: Youtube Printscreen

na toj pijaci prodavci su baš duhoviti

"ŠORC I MAICA ZA FIZIĆKO, GODIŠNJI, DOĆE SUTRA MALO": Reklama je pola posla a ovo su HIT-NATPISI sa Futoške pijace (FOTO)

Srbija -

NOVI SAD - Šarene se tezge na Futoškoj pijaci od žutih kukuruza, plavih borovnica, crvenih paprika, rumenih bresaka, zelenih krastavaca...

Šarene se i cene sezonskih proizvoda, koje neretko izazovu i mrgođenje kupaca, ali tu i tamo se pojavi osmeh kada poneki šaljivi pijačni prodavac istakne natpis koji privlači pažnju.

Futoška pijaca
foto: Youtube Printscreen

Definitivno je najveća jagma za paprikom, čija je sezona pečenja u jeku, te ne čudi što se najveće gužve uočavaju baš tamo gde se prodaje ovo povrće. Sveža crvena roga po 120, žuta babura po 150, ljuta zelena i žuta feferona 10 dinara komad mame prolaznike svojim živopisnim bojama, izazivajući ih da ih pripreme za zimu i odlože u kese ili tegle, kako ko voli, objavio je portal Mojnovisad.

Mladi kukuruz, po ceni od 200 dinara za pet komada, savršen je za zdravi slani zalogaj krajem leta i fino se kupuje, a svakako ćete poprilično uštedeti ukoliko ga kupite na pijaci i skuvate, umesto da ga pazarite negde već kuvan.

Pravo je vreme da iskoristite i poslednju slast bresaka, ali i mladi luk, dok se ne zaukate u nabavku šljiva i grožđa, koji već preplavljuju čuvenu novosadsku pijacu. Domaće ili crnogorske, tek cene grožđa se kreću od 130 do 150 dinara, a ukoliko više volite bobičasto voće, naići ćete na lep izbor borovnica, aronije, malina, ribizli... Borovnice gajene na Fruškoj gori ujedno su najskuplje voće , ali to Novosađane ne sprečava da ih kupuju.

Na tezgama sa povrćem, krastavci se ponosno šepure, a poglede mami i plavi patlidžan, mlada cvekla, ali i začinsko bilje, kao što su sveža nana i đumbir.

Pored natpisa sa naslovne fotografije, koji je vrlo uočljiv kupcima, za oko nam je zapao i tekst ostavljen na jednoj praznoj tezgi. Reklo bi se da se neko baš jako radovao godišnjem odmoru.

Da se mušterije nekad moraju usmeriti u svom ponašanju, dokaz su i uputnice ispisane na kartonima, koje ukazuju da prodavci baš i ne vole kad im se roba dira. Nije da smo vrebali gramatičke greške, ali ove ispravke su nam se učinile baš simpatičnim...

Ni oko pijace nije ništa manje živahno, a pored raznih drangulija koje se prodaju, ovog puta su se tu stacionirali i pripadnici neke od verskih zajednica, zaustavljajući prolaznike.

Ipak, oku i srcu uvek prija kad vidi da neko prodaje i kupuje suncokrete, a buketić sezonskog cveća svakako može ulepšati nečiji dom ili obradovati neku osobu.

Natpisi koji zapadaju za oko

Biraj, uzmi, ne kopaj, ne ori, ne buši (tezga s paradajzom)

Probajte, kao med, crnogorsko (tezga sa grožđem)

Godišnji, doće sutra malo, a gde su ovi ne znam (prazna tezga)

Ne izvlači pertle, (tezga sa svim i svačim)

Šorc i maica za fizićko - tezga sa garderobom

Kurir.rs/Moj Novi Sad

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track