KOLIKO ĆE KOŠTATI TEGLA DOMAĆEG AJVARA NA PIJACI: Goca iz Zvečke godinama ga sprema i očas posla rasproda više od 500 tegli VIDEO
Foto: RTV Mag printscreen

blagodat za lenje domaćice

KOLIKO ĆE KOŠTATI TEGLA DOMAĆEG AJVARA NA PIJACI: Goca iz Zvečke godinama ga sprema i očas posla rasproda više od 500 tegli VIDEO

Beograd -

OBRENOVAC - Cene voća i povrća gotovo tradicionalno skaču pred sezonu pravljenja zimnice.

Građani se sve češće opredeljuju za kupovinu gotove zimnice, bilo kod malih ili velikih proizvođača.

zimnica, ajvar
foto: RTV Mag printscreen

Na zelenoj pijaci Gordana Gavrilović iz Zvečke već prodaje slatko, džem, sirup za sokove, kao i paradajz salatu. Za dve nedelje na njenoj tezgi biće i kuvanog paradajza, ajvara, ljutenice, turšije...

Ona je na pijačnoj tezgi nastavila posao posle smrti supruga a poznata je po dobroj zimnici koju sama pravi i prodaje na pijaci.

zimnica, ajvar
foto: RTV Mag printscreen

U pečenje paprika i spremanje ajvara krenuće za 15 dana, a uskoro stiže i sok od paradajza. Zasad ima tzv. paradajz salatu - paradajz koji je samo mleven, u njega su dodati šećer, so i konzervans a koji mnogi jedu zimi tako što naseku luka, preko preliju paradajz salatu pa to jedu uz slaninicu.

- Moj otac je celu zimu živeo na tome - objašnjava Goca.

Litar paradajz salate prodaje za 200 dinara, ima slatko od smokava, belih i crvenih trešanja i drugog voća i tegla košta 500 dinara.

Razni domaći džemovi su joj 400-500 za teglu a kad bude završila ajvar teglu će prodavati za 600 dinara.

Kurir.rs/RTV Mag

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track