POŠTOVATI RAZLIČITOSTI: Loznički Crveni krst obeležio Međunarodni dan tolerancije
Foto: Kurir/T.I.

u OŠ "Vera Blagojević"

POŠTOVATI RAZLIČITOSTI: Loznički Crveni krst obeležio Međunarodni dan tolerancije

Srbija -

Međunarodni dan tolerancije 16. novembar danas je obeležio loznički Crveni krst održavanjem interaktivnih radionica o toleranciji u OŠ "Vera Blagojević" iz Banje Koviljače i njenom izdvojenom odeljenju u Trbušnici. Prema rečima Zorke Vladić, sekretara Crvenog krsta u Loznici, to je jedna u nizu aktivnosti koje ove školske godine imaju u lozničkim školama namenjenih njihovom podmlatku i omladini.

"Obeležavamo ovaj dan sa decom da ih podsetimo šta je tolerancija, na značaj i potrebu da tu moralnu vrednost svi ugradimo u sebe kako bismo bili toleranti i poštovali svaku različitost. Kako bismo prevazilazili probleme i sukobe kojih mora biti i uvek postoje, ali ako smo toleranti na drugačiju ideju, stav, mišljenje onda ćemo ih lakše prevazilaziti", kazala je ona.

Međunarodni dan tolerancije ustanovljen je radi isticanja potrebe za tolerancijom u društvu i ukazivanja na negativne efekte netolerancije. Inače, države članice UN su 16. novembra 1995. godine usvojile Deklaraciju o principima tolerancijem a u njoj je istaknuto da tolerancija nije ni povlađivanje ni ravnodušnost, već je, kako se navodi, ona poštovanje širokog spektra kultura, oblika izražavanja i humanosti i predstavlja priznanje univerzalnih ljudskih prava i sloboda drugih.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track