ODRŽAN PRVI "RE-HAKATON": Takmičenje studenata u izradi softverskog rešenja na temu obnovljivih izvora energije
Foto: Promo

U NAUČNO-TEHNOLOŠKOM PARKU NOVI SAD

ODRŽAN PRVI "RE-HAKATON": Takmičenje studenata u izradi softverskog rešenja na temu obnovljivih izvora energije

Srbija -

Večeras je u Naučno-tehnološkom parku Novi Sad (NTP NS) završen prvi dvodnevni RE-Hakaton – takmičenje studenata u okviru projekta „Promocija obnovljivih izvora energije i energetske efikasnosti u Srbiji“, a timovima sa najboljim idejama i rešenjima uručene su vredne nagrade.

Takmičenje je organizovano sa ciljem da prijavljeni učesnici nakon tri radionice sa predavačima iz ove oblasti za 48 sati osmisle i izrade softversko rešenje na temu obnovljivih izvora energije sa posebnim akcentom na solarnoj energiji.

Svečanom uručenju nagrada prisustvovali su mentori, stručni žiri i direktor Naučno-tehnološkog parka Nebojša Drakulić.

Novi Sad, Naučno-tehnološki park
foto: Promo

„Učešće u ovom takmičenju uzelo je 50 studenata raspoređenih u 10 timova, koji su večeras prikazali sjajne sposobnosti i umeće da reše zadatke i probleme u vezi sa ovom značajnom temom. Naučno-tehnološki park Novi Sad, kao najmlađi park u Srbiji, podržavaće uvek ovakve događaje koji podstiču i razvijaju inovativnost mladih“, istakao je Drakulić.

Od generalnog pokrovitelja – Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ) – prva tri pobednička tima dobila su vredne nagrade kao što su laptopovi, monitori, rančevi i literatura, a najvrednija nagrada je mogućnost da uz podršku mentora svoju ideju dovedu do realizacije u narednim mesecima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track