POTRESNA SUDBINA VILOMIRA (20) IZ BOLJEVCA! Pati od teške bolesti, živi u nemaštini s roditeljima, A SAD IM SE OBRUŠIO I PLAFON
Foto: kurir tv

"život na čekanju"

POTRESNA SUDBINA VILOMIRA (20) IZ BOLJEVCA! Pati od teške bolesti, živi u nemaštini s roditeljima, A SAD IM SE OBRUŠIO I PLAFON

Srbija -

Porodica Dragić iz Boljevca se privremeno smestila u jednu prostoriju bez kupatila gde danas živi sa nepokretnim sinom.

Dvadesetogodišnji Vilomir boluje od detinjstva, a na dijagnozu hidrocefalus nadovezao se tromb zbog kog ovaj mladić ne ustaje iz kreveta. Nedavno se na njega sručio deo plafona. Na sreću, materijal koji se odvojio pao je ispod njegovih nogu, ali on sada strepi od daljeg urušavanja.

Novinarka Kurir TV Danica Canić prenela je za gledaoce priču ove nesrećne porodice.

Majka i otac Dragić
foto: kurir tv

- Kada sam video da će pasti plafon, udarila me je jedna lestvica i jako sam se uplašio. Sa jednim čovekom su to namestili. Plašim se da će ponovo da padne na mene - rekao je Vilomir.

Majka Zdravka Dragić bori se godinama sa zdravstvenim problemima svog deteta u strašnim uslovima života. Kupatilo nemaju pa majka kupa Vilomira u koritu, nakon čega cela porodica spava u istom krevetu.

Dečak VIlomir
foto: kurir tv

- Rekli su mi da mora na operaciju, uradili su mu magnetnu i ispostavilo se da ima tromb u glavi. - ispričala je majka.

Majka i otac Dragić
foto: kurir tv

Vodu svakodnevno dopremaju sa gradske česme, i za to je zadužen otac Milorad, koji pored penzije i tuđe nege i pomoći koju dobija njen sin, i odlaska u nadnicu ne može da podmiri sve potrebe porodice.

Majka i otac Dragić
foto: kurir tv

- Svakodnevno idem u nadnicu, kosim, svaki dan, idem s motorkom sečem drva, kosim trimerom i drugačije ne može - ispričao je otac Milorad.

Gradonačelnik Boljevca i gradske službe za socijalni rad znaju za situaciju ove porodice, ali ne mogu mnogo toga da urade.

"Život na čekanju" i teška sudbina mladog Vilomira uz pomoć dobrih ljudi može se zauvek promeniti.

03:48

Život na čekanju i teška sudbina mladog Vilomira iz Boljevca

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track