PREDSEDNIK SRBIJE PRIMIO AMERIČKOG AMBASADORA HILA: Otvoren razgovor s ambasadorom Hilom o bezbednosnoj situaciji na KiM
Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

andrićev venac

PREDSEDNIK SRBIJE PRIMIO AMERIČKOG AMBASADORA HILA: Otvoren razgovor s ambasadorom Hilom o bezbednosnoj situaciji na KiM

Politika -

BEOGRAD - Otvoren i konkretan razgovor sa ambasadorom Hilom o bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji, kao i o mogućnostima i predlozima EU za nastavak dijaloga o normalizaciji odnosa sa Prištinom.

Ukazao sam na značaj angažovanja SAD u sprečavanju daljih eskalacija izazvanih gotovo svakodnevnim jednostranim i nelegalnim potezima privremenih prištinskih institucija i ponovio neophodnost formiranja Zajednice srpskih opština. Srbija ostaje posvećena održanju mira i stabilnosti, ali je i jasna u odbrani svog naroda i nacionalnih interesa, objavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na zvaničnom Instagram profilu Budućnost Srbije.

On se jutros sastao s ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država Kristoferom Hilom. Sastanak je počeo u 9 časova.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas i sa predsednikom Velike narodne skupštine Republike Turske Mustafom Šentopom.

Sastanci se održavaju u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Kurir.rs/Instagram

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track