ZA DOKTORA ODMAH SPREMAN STAN: Primamljiva ponuda u Malom Zvorniku, lekari javite se
Foto: Kurir.rs/T.I.

ZA DOKTORA ODMAH SPREMAN STAN: Primamljiva ponuda u Malom Zvorniku, lekari javite se

Srbija -

Lekara koji se odluči da dođe u malozvornički Dom zdravlja osim plate odmah čeka i stan koji će za početak dobiti na korišćenje. Prema rečima predsednika opštine Zorana Jevtića ovdašnjoj zdravstvenoj ustanovi nedostaju dva doktora opšte prakse, a lokalna samouprava ima u vlasništvu stan koji bi ponudila onome ko dođe.

Mali Zvornik
foto: Kurir.rs/T.I.

- Videćemo da na sednici Skupštine opštine početkom naredne godine predložimo i usvojimo pravilnik za deficitarna zanimanja, a jedno od njih su lekari. Ideja je da im dajemo do milion dinara za kupovinu stana u gradskom ili prigradskom delu opštine, uz uslov da ga ne mogu otuđiti 15 godina. Želimo da to trajno rešimo. Ne rade nam seoske ambulante i trebaće nam još lekara. Sa ovom ponudom možda privučemo i naše mlade sugrađane koji zavrašavaju medicinu u Beogradu ili Novom Sadu da se vrate i žive i rade u svom zavičaju. Sad imamo stan u vlasništvu opštine koji možemo dati na korišćenje lekaru, a čim usvojimo pravilnik može očekivati od opštine da mu da i milion dinara Po selima gde su seoske ambulante imamo prostor koji bismo mogli urediti za stanovanje lekara koji nam tu nedostaju – kazao je Jevtić za Kurir.

Mali Zvornik
foto: Kurir.rs/T.I.

Mali Zvornik je u ponedeljak posetila ministarka zdravlja dr Danica Grujičić koja je ocenila da malozvorničkom Domu zdravlja, u odnosu na broj stanovnika u opštini, nedostaje minimum šest lekara opšte medicine u seoskim ambulantama. Ova opština nudi "recept" za lekare, a oni koji reše da dođu u gradić pored Drine čekaju ne samo posao već i krov nad glavom što je za mlade ljude u današnje vreme više nego dobra ponuda. U Malom Zvorniku se nadaju da će na taj način uskoro rešiti nedostatak lekara i poboljšati zdravstvenu uslugu na svom području.

Kurir.rs/T.I.

.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track