Igor Pavličić konačno smenjen

I Aleksandra Jerkov razrešena dužnosti

Igor Pavličić konačno smenjen

Srbija -
Odbornici DS i LSV nisu želeli da učestvuju u glasanju dok je pet odbornika SRS napustilo sednicu na njenom početku. U toku sedma tačka - smena Aleksandre Jerkov

NOVI SAD - Dosadašnji gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić smenjen je večeras na zasedanju skupštine ovog grada, posle 14 sati zasedanja. Tajnim glasanjem, odbornici Skupštine Novog Sada smenili su noćas sat vremena posle ponoći Igora Pavličića i sve članove gradskog veća.U glasanju je učestvovalo 42 odbornika i svi su glasali za Pavličićevu smenu. Posle Pavličića smenjena je Aleksandra Jerkov sa mesta predsednice Skupštine Novog Sada.

Odbornici Demokratske stranke i LSV nisu želeli da učestvuju u glasanju dok je pet odbornika SRS napustilo sednicu na njenom početku. Pavličić je posle smene rekao novinarima da je ovim glasanjem razrešena politička kriza koja traje od formiranja sada već bivše gradske vlasti."Dobro je da se prekinulo sa krizom i sve ovo što je loše treba da ostane iz nas", kazao je Pavličić, ističući da novim vlastima želi puno uspeha.

On je kazao da na računu Grada ostavlja blizu šest milijardi dinara i da su obezbeđena sredstva za završetak izgradnje Mosta Slobode, Bulevara Evrope, renoviranje Stadiona "Karađorđe" i završetak kanalizacione mreže u prigradskim naseljima. Posle smene Pavličića razrešena je dužnosti i Aleksandra Jerkov.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track