Zdravković podneo ostavku na mesto poslanika

Kragujevac

Zdravković podneo ostavku na mesto poslanika

Srbija -
Ta funkcija nespojiva je s funkcijom zamenika gradonačelnika

BEOGRAD, KRAGUJEVAC - Poslanik Ujedinjenih regiona Srbije Nebojša Zdravković podneo je ostavku na mesto poslanika zbog nespojivosti te funkcije sa funkcijom zamenika gradonačelnika koju obavlja u Kragujevcu.

Zdravković je ostavku overenu u Osnovnom sudu u Kragujevcu podneo 6. septembra, a ona je u skupštinsku proceduru ušla dan kasnije.

Zdravković je rekao da je ostavku na mesto poslanika podneo zbog sukoba interesa i to odmah pošto ga je Agencija za borbu protiv korupcije prošle sedmice opomenula.

“S obzirom da sam i zamenik gradonačelnika ne mogu biti narodni poslanik, jer su te dve funkcije nespojive”, rekao je Zdravković i dodao da je odlučio da ostane u Kragujevcu i doprinese razvoja grada.

Ostavku Zdravkovića prvo treba da razmatra skupštinski Odbor za administrativno-budžetska i imunitetsko-mandatna pitanja, a nakon toga da je potvrdi i republički parlament.

Inače, Zdravković je krajem maja izabran zazamenika gradonačelnika Kragujevca, a i u prethodnom sazivu obavljao je tu funkciju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track