Mirović i šef Misije OEBS-a o nastavku saradnje
Foto: Pokrajinska vlada

Mirović i šef Misije OEBS-a o nastavku saradnje

Srbija -

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović sastao se danas sa šefom Misije OEBS-a u Srbiji ambasadorom Janom Bratuom, sa kojim je razgovarao o nastavku saradnje pokrajinskih institucija i te organizacije.

Pokrajinska vlada, Igor Mirović
foto: Pokrajinska vlada

Sagovornici su se saglasili da Pokrajinska vlada i OEBS imaju dobru višegodišnju saradnju u brojnim projektima.

„Otvoreni smo za sve inicijative i saradnju. Pokrajinska vlada uradila je mnogo na unapređenju prava i položaja nacionalnih manjina kada je reč o finansijskoj podršci i projektima. Konkretnim primerima pomažemo očuvanje jezika, pisma, tradicije i kulturnog nasleđa svih nacionalnih manjina koje žive u Vojvodini“, naveo je Mirović i istakao da je negovanje njihovog identiteta jedan od prioriteta Pokrajinske vlade.

Na sastanku održanom u Pokrajinskoj vladi bilo je reči i o rezultatima poslednjeg popisa u Vojvodini, kao i o razvojnim prioritetima Pokrajinske vlade za naredne godine.

Pokrajinska vlada, Igor Mirović
foto: Pokrajinska vlada

Ambasador Bratu izjavio je da je Pokrajinska vlada učinila mnogo ne samo za Vojvodinu već i za celu Srbiju, te da može biti primer odgovornosti kada je reč o aktivnostima na ostvarivanju manjinskih prava.

Kako je rekao, Pokrajinska vlada kontinuirano radi ne samo na unapređenju položaja nacionalnih manjina već i u drugim oblastima, a cilj Misije OEBS-a je da se nastavi realizacija zajedničkih projekata.

Pokrajinska vlada

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track