MIONICA JE PRIMER DOMAĆINSKOG UPRAVLJANJA OPŠTINOM! Ministar Martinović zadovoljan: Apsolutno je spremna da bude digitalizovana!
Doček za ministra ispred rodne kuće slavnog vojskovođe Živojina Mišića, Foto: MDULS

Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu

MIONICA JE PRIMER DOMAĆINSKOG UPRAVLJANJA OPŠTINOM! Ministar Martinović zadovoljan: Apsolutno je spremna da bude digitalizovana!

Srbija -

Ministar državne uprave i lokalne samouprave dr Aleksandar Martinović posetio je danas opštinu Mionica, čiji će razvoj efikasnog sistema javne rasvete Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave ove godine pomoći sredstvima iz fonda u okviru Programa podrške razvoju i funkcionisanju sistema lokalne samouprave.

Ministar Martinović sa saradnicima u razgovoru sa rukovodstvom opštine Mionica
Ministar Martinović sa saradnicima u razgovoru sa rukovodstvom opštine Mionicafoto: MDULS

Martinović je obišao opštinski uslužni centar, kao i skupštinsku salu u kojoj su u toku radovi na uvođenju sistema e-parlament, a čiju je prvu fazu realizacije MDULS pomoglo sa 3,3 miliona dinara.

Ministar je izjavio da će i druga faza biti završena tokom ove godine čime će sednice skupštine opštine biti pokrivene elektronskim sistemom.

Portert Živojina Mišića na dar
Portert Živojina Mišića na darfoto: MDULS

- U prethodnom periodu obišao sam nekoliko opštinskih uslužnih centara i moram da naglasim da mi je ovaj u Mionici ostavio najbolji utisak. Sve izgleda impozantno, što pokazuje da, iako mala opština, pozicionirana u brdsko planinskim krajevima, Mionica je apsolutno zrela da bude digitalizovana. To i jeste cilj Vlade Srbije, da svaki zaseok naše države, do kraja 2025. godine, bude pokriven širokopojasnim internetom, što će građanima u velikoj meri olakšati život - naglasio je Martinović.

1 / 5 Foto: MDULS

Istakavši da je Mionica primer domaćinskog upravljanja opštinom, ministar je pohvalio predsednika opštine.

- Mionica je dobila značajna sredstva iz Budžeta Republike Srbije zahvaljujući trudu i radu njenog rukovodstva, a sa druge strane čitav ovaj kraj je toliko zadužio državu i srpski narod, naročito u Prvom svetskom ratu, da i te kako imamo obavezu da pomažemo ljudima ovde. Takođe i svim drugim građanima od Subotice do Vranja, od Loznice do Zaječara i Negotina, da im unapredimo život i omogućimo da zasnuju porodice u svojim rodnim krajevima, što i jeste politika predsednika Republike Aleksandra Vučića i Vlade Srbije - zaključio je Martinović.

U poseti gazdinstvu Zorana Joksimovića
U poseti gazdinstvu Zorana Joksimovićafoto: MDULS

Martinović je istakao da je osnovna uloga MDULS da bude spona između lokalne samouprave, Vlade Srbije i upravnih okruga, kao i to da je on, kao resorni ministar, preuzeo obavezu da upozna i druge članove Vlade o aktuelnim problemima na lokalu, kako bi zajedno pronašli moguća rešenja.

Na ulazu u rodnu kuću vojvode Mišića
Na ulazu u rodnu kuću vojvode Mišićafoto: MDULS

Nakon sastanka sa predsednikom opštine Mionica Bobanom Jankovićem, načelnikom Kolubarskog upravnog okruga Milošem Milutinovićem i načelnikom opštinske uprave Borislavom Budalićem, Martinović je obišao rodnu kuću vojvode Živojina Mišića u selu Strugaonik, kao i poljoprivredno gazdinstvo Zorana Joksimovića u selu Rajković.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track