OFARBALI OMLADINSKI PARK: Akcija Kancelarije za mlade Loznice (FOTO)
Foto: Kancelarije za mlade Loznica

OFARBALI OMLADINSKI PARK: Akcija Kancelarije za mlade Loznice (FOTO)

Srbija -

Loznička Kancelarija za mlade organizovala je akciju farbanja Omladinskog parka na Lagatoru u okviru projekta "Uspostavljanje volonterskih servisa u Kruševcu i Loznici" podržanog od Edukativnog centra Kruševac i UNICEF-a. Učestvovala su 62 volontera, učenici srednje škole "Sveti Sava", koji su zajedno sa koordinatorima Kancelarije za mlade novim bojama osvežili mobilijar, stubove javne rasvete, ograde mostića i ostale elemente.

Loznica, park
foto: Kancelarije za mlade Loznica

Prema rečima Bojana Lučića, koordinatora Kancelarije za mlade, ulepšavanje ovog dela grada, parka koji koriste mnogi rekreativci, roditelji sa malom decom, a nalazi se pored novog fudbalskog stadiona, terena za male sportove, teretane na otvorenom i gradskog bazena trajaće nekoliko dana.

Loznica, park
foto: Kancelarije za mlade Loznica

- Ovo je slika mladih koji žele da ulepšaju grad u kome žive. Projekat je finansiran od Edukativnog centra Kruševac i UNICEF-a, a Loznica je prvi grad u Srbiji koji je u okviru projekta uspostavljanja lokalnih volonterskih servisa odabran kao partner. Mi smo od planira tri sproveli šest projekata tako da je to veliki uspeh ovog pilot projekta. Inače, kroz te projekte je prošlo oko hiljadu i po mladih – kaže on.

Loznica, park
foto: Kancelarije za mlade Loznica

Cilj akcije je podizanje svesti lokalne zajednice o aktivizmu mladih i potrebi mladih da budu angažovani u svim sferama društvenog života. Kancelarija za mlade Loznice od osnivanja do danas podržala je više od nekoliko hiljada inicijativa mladih, posebno one koje su imali za cilj stvaranje uslova za kvalitetno provođenje slobodnog vremena mladih. Uz podršku grada, škola, udruženja građana i drugih partnera, uspela je da sprovede sve inicijative i uključi nove mlade ljude koji žele da naprave pozitivne promene u lokalnoj zajednici i aktivno učestvuju u njneom životu.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track