"NAJLEPŠE ZANIMANJE NA SVETU" Održan Sajam roditeljstva u Loznici, čitav grad uživao u spektakularnoj manifestaciji (FOTO)
Foto: T.I.

"NAJLEPŠE ZANIMANJE NA SVETU" Održan Sajam roditeljstva u Loznici, čitav grad uživao u spektakularnoj manifestaciji (FOTO)

Srbija -

LOZNICA – Loznica je juče bila domaćin Sajma roditeljstva održanog na platou ispred Vukovog doma kulture, a manifestacija je upriličena u okviru proslave Dana grada, 16. juna. Prema rečima Tanje Glišić Matić, načelnice gradskog Odeljenja za društvene delatnosti, najlepše i najodgovornije zanimanje na svetu je roditeljstvo.

- Grad Loznica se trudi da kroz niz mera podrške bude vetar u leđa porodicama sa decom, ali onima koje se bore da dobiju potomstvo. Tako je ove sedmice otvoren je još jedan vrtić u Loznici, sa 270 mesta. Ne postoji medalja za roditelje i trofeji, ali postoje pogledi i osmesi naše dece. U okviru proslave Dana grada ovde slavimo život, ljubav, negu, posvećenost, razumevanje, porodicu – rekla je ona otvarajući u ime Sajam roditeljstva koji drugu godinu uzastopno organizuju Grad Loznica, Turistička organizacija grada i Predškolska ustanova ‘‘Bambi’‘.

1 / 4 Foto: T.I.

Deca i njihovi roditelji imali su priliku da uživaju u likovnoj, muzičkoj i plesnoj radionici, lutkarskim pozorištima, takmičenju igre bez granica. Crtalo se, pevalo, igralo, recitovalo, a održan je i mali karneval. Mališani su na štandu ‘‘Moj lekar’‘ zajedno sa pedijatrom obavljali’’preglede’’, crtali, koristili stetoskop, sve sa ciljem da prevaziđu eventualni strah od lekarskih pregleda dok je ‘’Moj apotekar’’ bilo mesto gde su sa zaposlenima u Apotekarskoj ustanovi ‘’Loznica’’ pravili kreme i parfeme. Svi zajedno su se družili dva sata, onda su na istom mestu od 19 sati, uživali u koncertu Leontine i hora ‘‘Čarolija’‘. Sajam roditeljstva prvi je program u okviru trodnevnih dešavanja povodom Dana Grada. Danas je održan svečani prijem najuspešnijih sportista u UFK ‘‘Lagator’‘, a u Biblioteci Vukovog zavičaja biće predstavljen roman ‘‘Priča starog hrasta’‘ dvanaestogodišnje Anastasija Tanacković dok su programi na otvorenom otkazani zbog lošeg vremena.

1 / 4 Foto: T.I.

Sutra, na Dan grada zvanično počinje 16. kupališna sezone na bazenima UFK “Lagator’‘, biće održan etno-bazar na šetalištu, a u 19 časova tu nastupa Dečji folklor KUD ‘‘Karadžić’‘ koji stavlja tačku na proslavu. U petak će biti održana i svečana akademija gde će najzaslužnijim Lozničanima biti uručena najviša gradska priznanja, povelje i plakete.

Kurir.rs/T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track