"VATROGASCI JEDVA UGASILI POŽAR U BORU ZBOG LIMENOG KROVA!" Marković otkrio: Spašeno je samo 500 kvadrata, SVE OSTALO JE IZGORELO
Foto: Kurir televizija

KURIR TV

"VATROGASCI JEDVA UGASILI POŽAR U BORU ZBOG LIMENOG KROVA!" Marković otkrio: Spašeno je samo 500 kvadrata, SVE OSTALO JE IZGORELO

Srbija -

Požar koji je buknuo sinoć na napuštenoj železničkoj stanici u Boru ugašen je tokom dana. Izgoreli su krov i nadstrešnice iznad perona, a pukom srećom nema povređenih.

Najpre je planuo krov a onda se vatra proširila i na kafanu koja se nalazi u zgradi železničke stanice. Kafana u to doba nije radila, ali je vlasnica odmah došla u želji da spase inventar.

- Pozvala me je koleginica. Bila sam kući i došla sam, tad je već buktalo. Svaka čast vatrogascima i ljudima dobre volje koji su mi pomogli da izbacim inventar - rekla je Vlasnica.

Kurir televizija
foto: Kurir televizija

Većina građana iz ovog dela Bora videla je vatru i dim tokom noći i jutros, a pojedini su tek dolaskom na stanicu saznali da neće moći da se prevezu vozom u željenom pravcu. Prema rečima Miodraga Markovića načelnika Odeljenja za vanredne situacije u Boru, prva ekipa vatrogasaca koja je stigla na teren odmah je tražila dodatnu pomoć pa je tako požar gasio 21 vatrogasac sa 5 vozila.

- Otežavajuća okolnost je bila što je krov bio limeni, tako da nije bilo jednostavno ugasiti takav požar. Od ukupno 2.000 kvadrata, izgorelo je 1.500 kvadrata, a spašeno je 500.

Kurir televizija
foto: Kurir televizija

Inače,uzrok požara će se se istragom utvrditi jedino se zna da nisu u pitanju električne instalacije, pošto je železnička stanica već duže vreme i bez struje i bez vode.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track