ZAHLAĐENJE I PRVE PAHULJE I U VRANJU! Meteorolog: Neće biti formiranja snežnog pokrivača, već od ponedeljka porast temperature
Foto: Kurir/T.S.

ZAHLAĐENJE I PRVE PAHULJE I U VRANJU! Meteorolog: Neće biti formiranja snežnog pokrivača, već od ponedeljka porast temperature

Srbija -

U Vranju od jutros pada slab sneg, prvi ove godine. Izmerena je temperatura od 4 stepena, kolika će biti i maksimalna dnevna danas. U nedelju u Vranju temperatura niža za jedan stepen.

Iz Meteorološke stanice u Vranju kažu da se radi o prolaznim padavinama.

"Ovo su samo prve prolazne pahulje. Sneg se neće zadržavati, neće biti formiranja snežnog pokrivača, već od ponedeljka očekuje se i porast temperature. Sutra se u Vranju mogu očekivati i "čiste snežne padavine", ali bez formiranja snežnog pokrivača ", objašnjava meteorolog Ana Novović.

Ona dodaje da je jutros na Vlasini formiran prvi snežni pokrivač od 3 centimetra. Snežnim pahuljama prethodila je kiša koja je juče u Vranju padala u toku celog dana.

Veće snežne padavine u tom gradu očekuju se s obzirom na prosek oko Svetog Nikole.

"Kiša prelazi u sneg tako da sad imamo prisutnu susnežicu, a već sutra s obzirom da će maksimalna temperatura biti do 3 stepena može se očekivati i čist sneg da padne, ali bez formiranja snežnog pokrivača. U Vranju je pojava prvog snega oko Aranđelovdana, a prvo formiranje snežnog pokrivača oko Svetog Nikole to je taj neki prosek snežnih padavina", objašnjava meteorolog Ana Novović iz vranjske Meteorološke stanice.

Kurir.rs/T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track