SNEG U VRANJU PADAO 20 SATI BEZ PRESTANKA, LOMIO GRANE Tek u zoru prestao, oglasio se meteorolog: "Jak vetar nanosi smetove" FOTO
Foto: Kurir/T.S.

SNEG U VRANJU PADAO 20 SATI BEZ PRESTANKA, LOMIO GRANE Tek u zoru prestao, oglasio se meteorolog: "Jak vetar nanosi smetove" FOTO

Srbija -

U Vranju je 20 sati bez prestanka padao sneg. Visina snežnog pokrivača od jutros je 38 centimetara, a u višim delovima grada i do 40 centimetara. Sneg je zbog težine lomio i grane drveća u dvorištima u pojedinim vranjskim domaćinstvima.

Meteorolog Ana Novović iz vranjske Meteorološke stanice napominje da je na Vlasini sneg dostigao visinu od 78 centimetara.

"Padavine su krenule vlažnim snegom, a onda je počeo da pada gust sneg sa malim procentom vode, koji se taložio preko već formiranog pokrivača. Jutros je sat vremena padao oštar sneg "pršić" sitan i skoro nevidljiv", objašnjava meteorolog Ana Novović.

1 / 6 Foto: Kurir/T.S.

Noćas je u Vranju i okolini pala velika količina snega.

"Sneg je prestao da pada u zoru. Prema našim informacijama na Vlasini duva jak vetar nanosi smetove, pa na pojedinim mestima ima i preko jednog metra snega.

Trenutno je u Vranju minus jedan stepen, minimalna je bila minus dva i vrlo teško da će temperatura danas biti u plusu. Počinje polako da se razvedrava, ako danas pređemo nulu biće dobro", napominje naša sagovornica.

Sneg blokirao planinska sela

Na društvenim mrežama meštani Poljanice i okolnih sela objavljuju informacije. Alarmantno je bilo sinoć kada je u 21 čas zbog snežnih padavina blokiran put za Poljanicu , a čistač ostao zarobljen u selu. Evo šta su objavili meštani Mučinsko, Mijovce, čistač van upotrebe.

"Put za Poljanicu blokiran sinoć od 21čas. Čistač ostao zarobljen u selu Mijovce čeka se buldožer iz Vranja da probije put, jer kamion jutros u 4 časa krenuo do Pržara i vratio se nije mogao dalje. Kako javljaju članovi naše grupe od Drenovca ka Vranju ne mogu dalje a i autobus je bio ostao u mestu Markovo Kale, ne znam dokle je stigao. Ne polazite na put bez preke potrebe". Poslednja informacija čistač je večeras u 22 i 55 stigao u Poljanicu, objavili su kasno sinoć meštani.

Kako Kurir saznaje otežana je sinoć bila situacija u planinskim selima na području grada.

Zanimljivo je, da je u Predejanu visina snežnog pokrivača niža nego u Vranju i iznosi 28 centimetara, čak i sela u nižim predelima u okolini Vranja su sa manje snega, podaci su Meteorološke stanice u Vranju.

Kurir.rs/T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track